canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xroniki endoservisit

Xroniki endoservisit — servikal kanalın selikli qişasının 2 aydan çox davam eden infeksion-iltihabi xesteliyidir. Zeif simptomatika: selikli vaginal ifrazatların miqdarının artması, axıntıların selikli-irinli xarakter daşıması, qarnın aşağı hissesinde dartıcı ağrıların yaranması ile xarakterize olunur. Endoservisitin diaqnostikasında ginekoloji baxış, genişlenmiş kolposkopiya, transvaginal USM, laborator müayinelerden istifade olunur. Müalice meqsedile etiotrop mikrobeleyhine vasiteler, eubiotikler, immunokorrektorlar, fizioterapiya teyin edilir. Gösterişlere esasen az invaziv cerrahi müdaxile, traxeoplastika ve radiokonizasiya aparılır.

Xroniki endoservisit barede ümumi melumat
Xroniki servisit en çox rast gelinen ginekoloji xesteliklerdendir. Simptomsuz gedişe malik olduğuna göre onun heqiqi yayılma tezliyini müeyyen etmek mümkün deyil. Endoserviksin iltihabı adeten planlı profilaktik müayine ve ya reproduktiv sistemin diger xestelikleri sebebinden hekime müraciet zamanı aşkarlanır. Xestelik esasen reproduktiv yaşda olan qadınlarda (70% hallarda), elece de perimenopauza dövründe rast gelinir. Nadir hallarda endoservisit qızlarda menarxenin başlanmasından evvel qeyde alınır. Uşaqlıq boynunun xroniki iltihabi xesteliyinin erken diaqnostika ve müalicesinin aktuallığı iltihabın uşaqlıq ve onun artımlarına yayılması, zedelenmiş endoserviksin bedxasseli transformasiya riskinin yüksek olması ile bağlıdır.

Xroniki endoservisitin sebebleri
Xroniki endoservisitin sebebleri
Xestelik sona qeder müalice olunmayan ve ya aşkarlanmayan keskin iltihabi proses fonunda inkişaf edir. Endoservisit müxtelif mikroorqanizmler ve ya onların assosiasiyaları terefinden töredilir.


Endoserviksde iltihab aşağıdakı infeksion agentlerin iştirakı ile baş verir:

CYKİ töredicileri. Tedqiqatların neticelerine esasen qadınların 50%-de servikal kanalda xroniki iltihabi prosese xlamidiozun töredicileri sebeb olur. Xestelik hemçinin sade herpes virusu, insan papilloma virusu (İPV),


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 909