canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xroniki servisit

Xroniki servisit — uşaqlıq yolu ve uşaqlıq boynunun supravaginal hissesinin selikli qişasının uzunmüddetli iltihabi xesteliyidir. Proses bir sıra hallarda uşaqlıq boynunun birleşdirici toxuma ve ezele qatına yayılır. Remissiya zamanı simptomatika vaginal ifrazatların miqdarının artması ile mehdudlaşır. Keskinleşme dövründe ifrazatların hecmi artır, onlar selikli-irinli xarakter alır, qarnın aşağı hissesinde ağrılar yaranır. Diaqnoz genişlenmiş kolposkopiya, bakterioloji, seroloji ve sitoloji analizler, ginekoloji USM neticelerine esasen qoyulur. Müalice meqsedile antibiotikler, hormonal preparatlar, eubiotikler, immun vasitelerden istifade edilir.

Xroniki servisit barede ümumi melumat
Xroniki servisitin sebebleri
Xroniki servisit en geniş yayılmış ginekoloji patologiyalardandır. Kiçik çanaq orqanlarının iltihabi xesteliklerinin strukturunda onun payı 50%-den çoxdur. Ginekologiya sahesinin mütexessislerinin melumatlarına esasen reproduktiv yaşda olan qadınların 25%-i uşaqlıq boynunun xroniki iltihabından eziyyet çekir. Elametlerin azlığı ile elaqedar xestelenme seviyyesinin daha yüksek olması ehtimal edilir. Pasiyentlerin texminen 2/3 hissesini 25-45 yaşlı qadınlar teşkil edir, bezen xestelik perimenopauza dövründe ve çox nadir hallarda qızlarda menarxenin başlanmasından evvel aşkarlanır. İltihabın inkişaf riksi ile pasiyentin cinsi aktivliyi arasında birbaşa korrelyasiya müşahide edilir.

Xroniki servisitin sebebleri
Uşaqlıq boynunun selikli qişasının xroniki iltihabı adeten sona kimi müalice olunmayan keskin iltihabi proses fonunda yaranır. Bezen xestelik parlaq klinik elametler olmadan tedricen inkişaf edir. Servisitin etioloji amilleri 2 qrupda cemleşdirilir:


İnfeksion ağentler. Xestelik CYKİ töredicileri — qonokokk, xlamidiya, trixomonada, genital herpes ve papillomatoz viruslar terefinden töredilir. Hemçinin servisit şerti-patogen mikrofloranın (mayayabenzer göbelekler, stafilokokk, streptokokk, bağırsaq çöpleri ve s.) aktivleşmesi neticesinde


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 910