canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yalançı hamilelik

Yalançı hamilelik – psixo-fizioloji pozğunluq olub, heqiqi hamileliyin elametlerine benzer neyro-endokrin simptomlara esaslanaraq, qadının özünü hamile zenn etmesi ile xarakterize olunur. Yalançı hamilelik halı vasvasılıq ve emosional pozğunluqları olan qadınlarda müşahide olunur; aybaşının kesilmesi, toksikoz, süd vezilerinin böyümesi, çekinin ve qarnın hecminin artması ile tezahür ede biler. Yalançı hamilelik ginekoloji müayine, hamilelik testi, USM vasitesile müeyyen edilir. Bele qadınların müalicesi ile ginekoloq, endokrinoloq ve psixoterapevt meşğul olur.

Yalançı hamilelik barede ümumi melumat
Yalançı hamilelik hem de isterik, psevdohamilelik kimi tanınır. Bu hal nadir pozğunluq olub, orta hesabla 22 000 heqiqi hamilelik arasında cemi 6 halda qeyd olunur. Psevdohamilelik zamanı qadın öz halını simule etmir, eksine, heqiqeten de hamile olduğuna inanaraq, onun elametlerini hiss edir.

Elece de yalançı hamilelik sindromu (Kuvad sindromu) heyat yoldaşı hamile olan kişilerde müşahide oluna biler. Bu pozğunluq infantil-isterik psixotipli kişilerde qadının veziyyeti ile elaqedar güclü narahatlıq fonunda yarana biler. Bu zaman kişiler heyat yoldaşlarında hamileliyin gedişini xarakterize eden bir çox elametleri hiss edir.


Yalançı hamileliyin sebebleri
Yalançı hamileliyin sebebleri
Sindromun etiologiyası tam öyrenilmemişdir. Ehtimal olunur ki, onun temelinde endokrin, vegetativ ve somatik pozğunluqlara aparan psixoloji ve emosional amiller dayanır. Tedqiqatçıların fikrince yalançı hamilelik keçiren qadınlarda hamile qalmaq ve ana olmaq isteyi çox güclü olur. Çox zaman bele qadınlarda yalançı hamileliyin elametleri onların refiqelerinin ve ya yaxın qohumlarının hamile qalması ile eyni zamanda müşahide olunur. Ekser halarda yalançı hamilelik nevroz, psixoz, isteriya fonunda inkişaf edir.

Stress, narahatlıq, yüksek heyecan ve emosionallıq hipofiz hormonunun sintezinin artmasına sebeb olur, bu hal hem de heqiqi hamilelik zamanı izlenilir. Hormonal disbalans


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913