canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qulaq ağrısı (otalgiya)

Qulaq ağrısı (otalgiya) — otit ve yevstaxiit zamanı, hemçinin qulaq keçeceyine yad cisim düşdükde yaranır. Bundan elave bu elamete qulağın, gicgah sümüyünün travmalarında, nevroloji xesteliklerde, xoş ve bedxasseli şişlerde rast gelinir. Ağrı sindromunun diaqnostikası otoskopiya, audiometriya, kellenin rentgenoqrafiyası ve kompüter tomoqrafiyasının kömeyile aparılır. Qulaqdan götürülen möhteviyyatın müayinesi, qan analizi ağrının menşeyini teyin etmeye imkan verir. Qulaq ağrısını aradan qaldırmaq üçün yerli preparatlardan (qulaq damcıları) ve ümumi tesirli analgetiklerden istifade olunur. Müalice sxemine fizioterapiya da daxildir. Ehtiyac yarandıqda cerrahi emeliyyat icra olunur.

Qulaq ağrısının sebebleri
Otit
Qulaq ağrısı
Qulağın iltihabı — uşaqlarda ve böyüklerde qulaq ağrısının en geniş yayılmış sebebidir. Zedelenmenin lokalizasiya ve derecesinden asılı olaraq, keskin, küt, pulsasiyaedici ağrılar ayırd edilir. Adeten diskomfort hissi birterefli olur. Bezi hallarda ise iltihab 2 terefde emele gelir. Xestelerde elave olaraq, baş ağrısı, qızdırma, ezginlik müşahide edilir. Otalgiya aşağıdakı iltihabi proseslerin elameti kimi meydana çıxa biler:

Xarici otit. Pasiyentler qulaqda pulsasiyaedici, keskin ağrılardan şikayetlenirler. Ağrı hemçinin aşağı çeneye ve boyun nahiyesine yayılır. Danışdıqda, udqunduqda ve qidanı çeynedikde diskomfort daha da artır. Xarici otit üçün qulaq seyvanının derisinin ve qulaq keçeceyinin görünen hissesinin qızarması xarakterikdir. Eşitme qabiliyyeti bir qayda olaraq, pozulmur.
Orta otit. Xestelik qulaqda qefil yaranan, pulsasiyaedici ve tedricen artan ağrı ile tezahür edir. Diskomfort 3 güne qeder davam edir, sonra irin xarici qulağa keçir ve ağrı kütleşir. Bezen elametler o qeder güclü olur ki, analgetiklerin tesirine tabe olmur, insanın iş fealiyyetini ve yuxusunu pozur.
Daxili otit (labirintit). Patologiya qulaq ve gicgah nahiyesinde mülayim ağrı ile seciyyelenir. Labirintit üçün başgicellenme, ürekbulanma


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qulaq-burun-boğaz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 841