canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bazu oynağının artrozu

Bazu oynağının artrozu – bu xestelik zamanı oynaq qığırdağı nazikleşir ve dağılır, yumşaq toxumalarda patoloji deyişiklikler emele gelir ve oynaq nahiyesinde sümük proliferasiyası baş verir. Zede nahiyesinde ağrılar ve oynaqda küyle tezahür edir. Gecikmiş merhelelerde hereketin hecmi azalır. Patologiya xroniki gedir ve tedricen proqressivleşir. Diaqnoz klinik menzere ve rentgenoloji elametlere esasen qoyulur. Müalice, adeten, konservativdir: fizioterapiya, iltihab eleyhine preparatlar, xondroprotektorlar, müalicevi beden terbiyesi. Oynaq tamamile zedelendikde endoprotezleme heyata keçirilir.

Diaqnostika
Bazu oynağının artrozu barede ümumi melumat
Bazu oynağının artrozu – degenerativ-distrofik prosesler neticesinde qığırdaq ve oynağın başqa toxumalarının tedricen zedelenmesi ile geden xroniki xestelikdir. Artrozdan, adeten, 45 yaşdan böyük insanlar eziyyet çekir; lakin bir sıra hallarda (travmalardan, iltihabdan ve s. sonra) xestelik daha cavan yaşlarda inkişaf ede biler. Patologiya qadınlarda ve kişilerde eyni tezlikle meydana çıxır; idmançılarda ve ağır fiziki işle meşğul olan insanlarda daha çox müşahide olunur.

Bazu oynağının artrozunun sebebleri
Artroz zamanı deyişikliklerin yaranmasında esas meqam onların hem normal qocalma, hem de mexaniki tesir ve müxtelif patoloji prosesler neticesinde qığırdaq strukturunun pozulması ola biler. Patologiyaya irsi meyillik mövcuddur; bele ki, bazu artrozu olan bir çox pasientin bu ve ya başqa lokalizasiyalı artrozdan (qonartroz, koksartroz, aşıq-baldır oynağının artrozu ve s.) eziyyet çeken yaxın qohumları var. Artroz görünen sebeb olmadan inkişaf etdikde birincili, her hansı başqa xestelik ve ya patoloji veziyyet neticesinde inkişaf etdikde ise ikincili adlandırılır. Birincili artroz, adeten, yaşlı insanlarda emele gelir; ikincili ise istenilen yaşda meydana çıxa biler. Risk faktorlarına aşağıdakılar aiddir:


İnkişaf qüsurları. Patologiya bazu sümüyünün ve ya oynaq çalasının inkişafdan qalması, bazunun


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Revmatoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 849