canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Saç xestelikleri

Saç xestelikleri
Trixologiya (yunan dilinden tercümede «trichos» – tük, «logos» ise elm demekdir) dermatologiyanın bir bölmesi olub, tüklerin quruluşu, saç xestelikleri ve onların müdafiesi ile meşğuldur.

İnsan bedeni 3 tip tükle örtülüdür: uzun (baş, qoltuqaltı, qasıq nahiyesinde), yumşaq (bedende) ve cod (kirpik, qaş, qulaq ve burunda yerleşen). Onlar ilk növbede baryer funksiyasını yerine yetirerek, diger orqanları (gözler, qulaqlar, burun yolları ve s.) infeksiya ve yad cisimlerden qoruyur. Xırda tükler bütün bedeni örtmekle, istini saxlayır, orqanizmi soyuqdan qoruyur

Her bir insanın xarici görkeminde saçlar özünemexsus yer tutur. Kepek, dazlaşma, tez qırılan saçlar qeyri-estetik görünüş yaratmaqla beraber, hem de sağlamlıqla bağlı problemlerin olmasından xeber verir.

Tükler müsteqil orqan olmayıb, deri artımı sayılır. Bu sebebden onların veziyyeti birbaşa deriden asılıdır. İnsan orqanizminde geden bütün prosesler bir-birile qarşılıqlı elaqededir. İmmun ve hormonal sistemlerde baş veren deyişiklikler, mede-bağırsaq traktının fealiyyetinin pozulması, psixoloji problemler derinin, elece de saçların veziyyetinde eks olunur.

Saç xestelikleri nece müalice olunur?
Hazırda trixologiyada müasir diaqnostika ve müalice metodlarından istifade olunur. Ekser hallarda diaqnostika prosesinde hekim-trixoloq xesteliyin esasında psixoloji problemlerin dayandığını aşkar edir.

Tibbin diger sahelerine nisbeten trixologiyada saçların veziyyetine, bu ve ya diger patologiyaların inkişafına tesir gösteren irsi faktorun qiymetlendirilmesine daha çox diqqet yetirilir. Müalice sxemi her bir pasiyent üçün ferdi qaydada tertib olunur. Bura vitaminler, maskalar, mezoterapiya ve s. daxildir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Saç xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 881