canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Haçalanan saçlar

Haçalanan saçlar – saçların uclarının ve ya spiralının laylanması ile tezahür eden veziyyetdir. Quru saçlar fonunda meydana çıxır; onların laylanması, cansız görünüşü, dolaşıqlığı ve zeifliyi ile müşayiet olunur. Saçların laylanması onların tez qırılmasına, daha sonra tökülmesine getirib çıxarır. Saçlara düzgün qulluq ve onların tez qırılmasına sebeb olan faktorların (stress, balanslaşdırılmamaış qidalanma, bezi dermanların qebulu, qeyri-düzgün boyama, kimyevi maddeler vasitesile burulma, xlorlaşdırılmış su) aradan qaldırılması problemden qaçmağa imkan verir.

Haçalanan saçlar (saçqıran) barede ümumi melumat
Haçalanan saçlar patologiya deyil, lakin çox vaxt haçalanan saçlar daxili orqanların xesteliyinden xeber verir. Daxilden aqressiv tesir saçların uclarının haçalanmasına getirib çıxarır; follikulun anadangelme patologiyalarının payına 3-4% düşür.

Haçalanan saçların esas sebebleri
Nazik ve quru saçların ucları laylanmağa daha meyillidir. 20-30 sm-den uzun olan saçlar ilk növbede heyat tsiklinin xüsusiyyetlerine göre haçalanmağa meyillidirler. Öz çekisinin ağırlığı, follikullara uzunmüddetli zererli tesir neticesinde saçlar öz esasında laylanır ve keratin pulcuqların strukturu pozulur. Bele ki, saçların yaşam müddeti orta hesabla 7 ildir; stressle bir defelik yüklenme, meselen, aqressiv rengleme neticesinde haçalanan saçlar uzun müddet narahatlıq vere biler.


Trixologiya sahesinde aparılan araşdırmaların neticelerine esasen, saçların tez-tez haçalanması, kimyevi maddeler vasitesile burulması, temperatur ferqi, elverişsiz ekoloji şerait onların haçalanmasına getirib çıxarır. Xlorlaşdırılmış ve ya kobud su, ultrabenövşeyi şüaların tesiri, bezi derman maddelerinin qebulu, balanslaşdırılmamış qidalanma saçların veziyyetine menfi tesir gösterir. Bir neçe sebebin kombinasiyası saç uclarının haçalanma ehtimalını artırır. Fenle qurutma zamanı saç tekce isti havanın tesirine deyil, hem de darağın isti dişleri ile travmaya meruz qalır. Buna göre de saçların


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Saç xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 856