canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Quru, tez qırılan saçlar

Quru, tez qırılan saçlar (trixoklaziya) ekser hallarda daxili orqanların xesteliklerinin simptomları ve/ ve ya saçlara qeyri-düzgün qulluğun neticesidir; bele ki, pasiyentlerin az hissesi anadangelme saç anomaliyasından – düyünlü trixoklaziyadan eziyyet çekir. Quru ve tez qırılan saçlar mede-bağırsaq traktının xroniki patologiyaları, sidikçıxarıcı sistemin fealiyyetinin pozulması, xroniki infeksiyalar (tonzillit, verem), qurd invaziyası, saçların boyanması ve kimyevi maddeler vasitesile burulması kimi prosedurların tez-tez tetbiqinin neticesi ola biler. Tez qırılan saçların müalicesi saça aqressiv tesir gösteren prosedurlardan imtina ve sebeb olan xesteliyin korreksiyası ile başlanmalıdır.

Quru, tez qırılan saçlar barede ümumi melumat
Quru, tez qırılan saçlar – saçların deri piyinin yetersiz ifrazı ile bağlı olan veziyyetidir. Patologiya saçlarda parıltı, yumşaqlıq ve elastikliyin olmaması, onların haçalanması; quru, kiçik kepeklerin olması, baş derisinin gerilmesi ile tezahür edir. Saçlar cansız görünür, asanlıqla bir-birine dolaşır. Saçların quruluğu onların çox tökülmesine getirib çıxarır. Quruluğa ve tez qırılmaya sebeb olan amiller (yuyulmanın tezliyi; uyğun olmayan şampundan, isti fenden istifade, boyama ve burma, qeyri-düzgün qidalanma ve s.) aradan qaldırıldıqdan sonra saçların veziyyeti normallaşır.

Tez qırılan saçların sebebleri
Deri artımları orqanizmin ümumi veziyyetini eks etdirir. Quru ve tez qırılan saçlar demirdefisitli ve oral hüceyreli anemiyalarda müşahide olunur; bele ki, bu patologiyalar zamanı orqanizmin bütün hüceyreleri hipoksiyadan eziyyet çekir. Baş derisinin mikrosirkulyasiyası pisleşir, follikulların qidalanması pozulur; bu ise saçların quruluşunun deyişilmesine, onların quru ve tez qırılan olmasına getirib çıxarır.


Mede-bağırsaq traktının vitamin ve mikroelementlerin sorulmasının pozulması ile geden xestelikleri, hemçinin vitaminlerin menimsenilmesi pozulan orqanizmin patoloji veziyyetleri quru ve tez qırılan saçların


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Saç xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 827