canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Seboreyalı dermatit

Seboreyalı dermatit – deri iltihabı ile müşayiet olunan, deri piyinin terkibinin deyişilmesi ve ifrazının artması ile elaqeli deri xesteliyidir. Üz, baş, kürek ve sinenin yağlı, parıltılı derisi; derinin qalınlaşması, yağlı saçlar ve kepek, yüngül qaşınma, deride iltihabi eritema ocaqları ile tezahür edir. Seboreyalı dermatit irinli xesteliyin, vulqar sızanaqların, pasiyentin fiziki ve psixi diskomfortunun inkişafına revac verir. Patologiyanın müalicesi hipoallergen pehriz, antifunqal terapiya ve fizioterapevtik prosedurlardan (kriomassaj, darsonvalizasiya) ibaretdir.

Seboreyalı dermatit barede ümumi melumat
Seboreyalı dermatit – derinin papulo-skvamoz xarakterli xroniki iltihabi xesteliyidir. Patologiyanın sebebi mayayabenzer, lipofil Pityrosporum ovale göbeleyidir. Göbeleyin ikinci adı seboreya ve seboreyalı dermatitin göbelek menşeli olmasını sübut eden alimin adı ile Malassezia adlandırılmışdır.

Seboreyalı dermatitin sebebleri
P. ovale-nin seboreyalı dermatitin inkişafındakı aparıcı rolu 1874-cü ilde sübut olunmuşdur; bu, hazırda trixologiya sahesinde klinik ve laborator müayinelerle sübut olunub. Lipofil, mayayabenzer göbelekler ehalinin 90%-den çoxunun fakültativ mikrofloasına daxildir. Hazırki hipotez P.ovale-nin olmasını norma deyil, gizli daşıyıcılıq hesab etse de, esaslandırılmışdır. Bele ki, lipofil göbelekli pasiyentler bu ve ya başqa seboreya tezahürlerine ve problemli deriye sahibdirler. Lakin daşıyıcılıq hemişe seboreyalı dermatitin formalaşmasına getirib çıxarmır.


Ümumi ve yerli immunitet normal olduqda göbelekler spor formasında mövcud olurlar ve yalnız bezi faktorların tesiri neticesinde onların aktivleşdirilmesi qeyd olunur. Göbelek mikroflorası böyüme ve inkişafında piy vezilerinin sekretini istifade etmekle seboreyalı dermatit emele getirir. Patologiya daha çox başın tüklü hissesinde tük follikullarının ve piy vezilerinin çoxluğu sebebinden diaqnostika olunur. Buna baxmayaraq, seboreyalı dermatit piy vezileri olan istenilen yerde


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Saç xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 841