canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Alternik sindrom

Alternik sindrom — kelle sinirlerinin birterefli zedelenmesi ve ona eks olan hereki ve/ve ya sensor pozulmalarla geden nevroloji patologiyadır. Formaların rengarengliyi zedelenmenin müxtelif seviyyesi ile elaqelidir. Diaqnostika nevroloji müayinenin gedişinde klinik olaraq heyata keçirilir. Xesteliyin etiologiyasını aydınlaşdırmaq meqsedile baş beynin MRT-i, serebral hemodinamikanın müayinesi ve likvorun analizi aparılır. Müalice patologiyanın menşeyinden asılı olub konservativ, cerrahi ve berpaedici terapiyadan ibaretdir.

Alternik sindrom barede ümumi melumat
Alternik sindromlar öz adını latın sözü olan “alterans” dan götürmüş, menası “eks, zidd” demekdir. Anlayış kelle-beyin sinirlerinin (KBS) zedelenmelerinin elametleri ve bedenin eks terefinde tezahür eden merkezi hereket (parezler) ve hissiyyat (hipesteziya) pozulmaları ile kombinasiya olunan simptomakompleksi ifade edir. Parez bedenin yarısının etraflarını ehate etdikde hemiparez (“hemi” – yarı); analoji sensor pozulma ise hemihipesteziya adlanır. Tipik klinik menzeresine göre nevrologiyada alternik sindromların sinonimi “çarpaz sindromlar”dır.

Alternik sindromun sebebleri
Xarakterik çarpaz nevroloji simptomatika beyin kötüyünün yarısının zedelenmesi zamanı yaranır. Patoloji proseslerin esasında aşağıdakı amiller durur:


İnsult. Alternik sindromların inkişafına daha çox sebeb olan patologiyadır. İşemik insultun etiofaktoru vertebral, bazilyar, serebral arteriyaların tromemboliyaları ve spazmlarıdır. Hemoragik insultlar hemin arteriyalardan qansızma neticesinde inkişaf edir.
Baş beynin şişleri. Аlternik sindromlar beyin kötüyünün şişle birbaşa zedelenmesi ve ya yaxınlıqda yerleşen yenitöremelerin ölçülerinin böyüyerek kötüyü sıxması neticesinde meydana çıxır.
İltihabi prosesler: müxtelif etiologiyalı ensefalitler, meninqoensefalitler, baş beyin absesleri zamanı ilithabi ocaqların beyin kötüyü toxumasında lokalizasiyası.
Kelle-beyin travmaları. Bir sıra hallarda alternik sindromlar arxa kelle


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Sinir xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884