canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Düyünlü mastopatiya

Düyünlü mastopatiya – süd vezisinin xoşxasseli dishormonal deyişikliyi olub, düyün ve kistaların yaranması ile xarakterize edilir. Xestelik süd vezisinde berkime, mastalgiya, aybaşıdan qabaq süd vezilerinin berkimesi, gileden ifrazatın axması ile tezahür edir. Diaqnoz USM, mammoqrafiya, vezi axacaqlarının müayinesi, biopsiyanın neticesi esasında qoyulur. Düyünlü mastopatiyanın müalicesine fon deyişikliklerinin (iltihabi, endokrin, neyro-humoral) korreksiyası, sektoral rezeksiya ve ya süd vezi kistasının enukleasiyası daxildir.

Düyünlü mastopatiya barede ümumi melumat
Düyünlü mastopatiya (lokal adenomatoz) – süd vezilerinin fibroz-kistoz xesteliyinin ocaqlı formasıdır. Onkologiya ve mammologiya mastopatiyanın bu formasını xerçengönü xestelik kimi qiymetlendirirler. Düyünlü mastopatiya süd vezi xerçenginin yaranma ehtimalını yükseldir. Düyünler tek ve ya çox sayda olub, bir ve yaxud her iki süd vezisinde aşkarlana biler. Düyünlü töremeler bir qayda olaraq, diffuz mastopatiyanın elametleri: deneli struktur, ağrı, döş gilesinden ifrazat fonunda müeyyen edilir.

Düyünlü mastopatiyanın tesnifatı
Düyünlü mastopatiyanın sebebleri
Düyünlü mastopatiyanın klinik formalarına fibroadenoma, kista, axacaqdaxili papilloma, yarpaqşekilli şişler, lipoma, lipoqranuloma, angioma, hamartoma aiddir. Birleşdirici toxumanın önde geden deyişikliklerini nezere almaqla, histoloji olaraq düyünlü mastopatiyanın fibroz-kistoz, fibroz ve paycıqlı (vezili) forması ayırd edilir. Düyünlü mastopatiya zamanı morfoloji deyişiklikler iri kistoz boşluqlar, memeciyebenzer töremeler, epitel qatın ifadeli proliferasiyasından (çoxqatlılıq, polimorfluq, nüvenin böyümesi, mitozların sayının artması ve s.) ibaret olur.


Epitel toxumanın proliferativ deyişikliklerinin ifade derecesine göre düyünlü mastopatiya sade ve ya proliferativ formalara bölünür. Proliferativ düyünlü mastopatiya tez-tez maliqnizasiyaya uğradığından xerçengönü veziyyet hesab olunur.

Düyünlü mastopatiyanın yaranma


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Süd vəzi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887