canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mastodiniya

Mastodiniya — hormonal deyişiklikler ve ya süd vezisinde, o cümleden diger orqanlarda geden patoloji proseslerle elaqedar sine nahiyesinde yaranan siklik ve yaxud daimi xarakterli ağrılardır. Mastodiniya süd vezilerinde ağrı hissi, yüksek hessaslıq, diskomfort ve onların kobudlaşması ile tezahür edir. Simptomatik mastalgiya zamanı esas xesteliyin elametleri ön plana keçir. Diaqnostika prosesinde USM, mammoqrafiya, laborator üsullar tetbiq olunur. Funksional mastodiniyanın müalicesinde hormonal ve hormonabenzer vasiteler, sedativ, analgetik, diuretik preparatlardan istifade edilir. Asiklik mastalgiyanın müalice sxemi esas patologiyadan asılıdır.

Mаstodiniya barede ümumi melumat
Süd vezilerinde yaranan ağrılar (mastodiniya, mastalgiya) – reproduktiv yaşda olan pasiyentlerin en çox rast gelinen şikayetlerindendir. Bütün qadınlar heyatlarında en azı bir defe bu ağrı ile qarşılaşır. Her ikinci qadında ise psixoloji ve fiziki diskomfort töreden ağrı hissiyyatı her ay tekrarlanır. «Mastodiniya» termini ilk defe 1880-cı ilde alman cerrahı T.Bilrot terefinden teklif olunmuşdur. Pozğunluq adeten anamnezinde 1 doğuş olan ve ya ümumiyyetle doğuş keçirmeyen, qeyri-müntezem cinsi heyat süren, ginekoloji xesteliklerden eziyyet çeken 20-40 yaşlı pasiyentlerde müşahide edilir. Yaşı 40-dan yuxarı olan qadınlarda sine nahiyesinin ağrılı olması adeten süd vezilerinin xestelikleri ve ya diger patologiyalardan xeber verir.

Mаstodiniyanın yaranma sebebleri
Mаstodiniyanın yaranma sebebleri
Mastalgiya qadın orqanizminin fizioloji deyişiklikleri, elece de reproduktiv orqanlar, süd vezileri, orqanizmin diger sistemlerinin müxtelif xestelikleri ile elaqedar baş verir. Pubertat dövrde ağrı hissi estrogenlerin tesiri altında süd vezilerinin yetişmesi zamanı meydana çıxır. Reproduktiv yaşlı qadınların ekseriyyetinde mastodiniya süd vezilerinin patoloji deyişiklikleri ile bağlı olmayıb, hormonal menşeli olur. Mastalgiyanın yaranmasında iştirak eden amiller


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Süd vəzi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 888