canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Süd vezilerinin adenozu

Süd vezilerinin adenozu – süd vezilerinin proliferasiyası ile müşayiet olunan fobroz-kistoz mastopatiyadır. Patologiya süd vezilerinin ölçülerinin böyümesi ve ağrılı olması, orqanda berk hissenin meydana çıxması, döş gilesinden ifrazatın xaric olması ile tezahür edir. Adenozun diaqnozu şikayetler ve anamnezin toplanması, orqanın inspeksiyası (baxış), palpasiyası ve diger müayine metodlarının (süd vezilerinin USM-i ve rentgenoqrafiyası, hormonların seviyyesinin müeyyenleşdirilmesi, döş gilesinden xaric olan ifrazatın sitoloji analizi ve biopsiya) neticelerine esaslanır. Xesteliyin müalicesi onun formasından asılıdır; konservativ terapiya (hormonların teyini) ve ya cerrahi müdaxileden ibaretdir.

Süd vezilerinin adenozu barede ümumi melumat
Adenoz süd vezilerinin hormonal-asılı xoşxasseli töremelerine aiddir. Patologiyanın hormonal-asılı olması onun simptomlarının tsiklin ikinci fazasında meydana çıxması ile tesdiqlenir. Adenozun sinonimleri “fibrozlaşan adenoz”, “mioepitelin hiperplaziyası” ve ya “lobulyar skleroz”dur. Xestelikden reproduktiv dövrde olan qadınlar eziyyet çekir; adenoz 30-40 yaşlı qadınların 30-70%-inde qeyd olunur. Ginekoloji xesteliyi olan qadınlarda adenozun rastgelme tezliyi 100%-dir. Patologiya menstruasiyanın formalaşma dövründe olan qızlarda ve hamileliyin ilk trimestrinde olan qadınlarda da inkişaf ede biler. Bu, fiziolojidir; bele ki, hormonal fon stabilleşdikden sonra adenozun bütün tezahürleri müsteqil şekilde keçib gedir.

Süd vezilerinin adenozunun sebebleri
Patologiyanın esas ve yegane sebeb hormonal disbalansdır (progesteron çatışmazlığı ve izafi estrogen). Hormonal disbalansa sebeb olan etioloji faktorlara aşağıdakılar aiddir:


Piylenme. Piy toxuması estrogen sintez edir. Artıq çeki zamanı estrogen sintezi artır; bu ise nisbi hiperestrogeniyaya getirib çıxarır, progesteronun seviyyesi normal qalır.
Spontan ve süni abortlar. Hamileliyin, xüsusen irelilemiş merhelede (15-22 heftelik) dayandırılması keskin hormonal disbalansa


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Süd vəzi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 839