canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Süd vezinin fibroması

Fibroma – birleşdirici toxumadan inkişaf eden xoşxasseli töremedir. Ona deride, daxili orqanlarda (uşaqlıq, yumurtalıqlar), süd vezilerinde rast gelinir. Süd vezinin fibroması sert konsistensiyalı, girde formalı ağrısız töremedir. Bezen xestelerde aybaşıdan evvel döşde keskin ağrı yaranır. Fibromaya rast gelindikde süd vezi xerçengi istisna olunmalı ve mammoloq terefinden müalice üsulu barede qerar qebul olunmalıdır. Bedxasseli şişe çevrilme ehtimalını minimuma endirmek üçün ekser hallarda fibroma xaric edilir.

Süd vezinin fibromasının sebebleri ve tesnifatı
Süd vezinin fibromasının elametleri
Ağırlaşmaları
Süd vezinin fibromasının diaqnostikası
Müalicesi
Proqnoz
Süd vezinin fibroması barede ümumi melumat
Son illerde süd vezinin xoşxasseli şişleri geniş yayılmışdır. Onlar arasında düyünlü fibroadenomatoz ve fibroadenoma daha çox qeyde alınır.

Süd vezinin fibromasının sebebleri ve tesnifatı
Süd vezinin fibromasının elametleri
Şişin formalaşma mexanizmi helelik tibb elmine melum olmasa da, onun yaranma sebebleri aşkara çıxarılmışdır. Süd vezinin fibroması hemişe hormonal statusun keskin deyişmesi fonunda (yeniyetmelik ve klimaks dövründe) yaranır. Mammoloqlar adi fibroadenoma ile tez-tez qarşılaşırlar. Morfoloji quruluşuna göre bu töreme perikanakulyar, intrakanakulyar ve qarışıq olur. Bele fibroma bedxasseleşmeye meylli olmur. Fibroadenomanın en az rast gelinen növü – filloid (yarpağabenzer) formadır. Bu şişler süretle böyüyerek, sarkomaya keçir.


Süd vezinin fibromasının elametleri
Süd vezinin fibromasının müalicesi
Vezi toxumasını palpasiya etdikde (elle müayine) fibroadenoma sert konsistensiyalı, hamar sethli, girde formalı, hereketli, ağrısız töreme kimi qiymetlendirilir. Kiçik ölçülü fibroadenoma subyektiv olaraq, heç bir diskomfort töretmir. Diffuz fibroadenomatoz (diffuz mastopatiya) fibroz toxumanın bütün vezi boyunca böyümesi ile xarakterize olunduğu halda, fibroadenoma lokal xoşxasseli şiş sayılır.

Fibroadenoma düyünlü


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Süd vəzi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 824