canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Artropatiya

Artropatiya – oynaqların başqa xestelikler ve patoloji veziyyetler fonunda ikincili zedelenmeleridir. Allergiyalar, bezi infeksion xestelikler, endokrin patologiyalar, daxili orqanların xroniki xestelikleri, metabolik pozumalar ve sinir tenzimlenmesinin pozulması zamanı inkişaf ede biler. Artropatiyaların klinikası bir-birinden xeyli ferqlenir. Ümumi ferqlendirici elametlere ağrılar, asimmetrik zedelenmeler, oynaq sindromunun esas xesteliyin gedişinden asılılığı, instrumental müayinelerin (rentgenoqrafiya, MRT, KT) neticelerine göre zeif deyişiklikler aiddir. Artropatiyanın diaqnozu oynaq sindromu ve oynaqdankenar simptomatika podaqrik ve ya revmatoid artrit kriteriyalarına uyğun olmadıqda qoyulur. Müalice esas xesteliye esasen heyata keçirilir.

Artropatiya barede ümumi melumat
Artropatiya – oynaqların qeyri-revmatik xesteliklerle elaqeli zedelenmeleridir. Müxtelif etiologiyalı ağrılar zamanı yarana biler. Artralgiya (oynağın forma ve funksiyaları deyişilmediyi halda meydana çıxan ağrılar) ve ya reaktiv artrit şeklinde gedir. Artropatiyaların esas ferqlendirici xarakteristikası oynaq sindromunun esas xesteliyin gedişinden asılılığıdır. Oynaqlarda kobud patoloji deyiiklikler, adeten, inkişaf etmir; ekser hallarda esas xestelik adekvat müalice olunduqda oynaq simptomatikası ya tamamile keçib gedir, ya da xeyli azalır.

Allergik artropatiya
Oynaqlarda ağrılar allergik reaksiyalar fonunda emele gelir. Artropatiya allergenle kontaktdan derhal sonra ve ya bir neçe gün sonra inkişaf ede biler. Diaqnoz xarakterik allergik simptomatikaya (heraret, deride sepkiler, limfoadenopatiya, bronxoobstruktiv sindrom ve s.) esasen qoyulur. Qan analizlerinde hiperqammaqlobulinemiya, eozinofiliya, plazmatik hüceyreler ve IgG antitelleri aşkarlanır. Artropatiyanın elametleri desensibilizasiyaedici terapiyadan sonra keçib gedir.


Reyter sindromu zamanı artropatiya
Reyter sindromu görme, sidik-cinsiyyet sistemi orqanları ve oynaqların zedelenmesinden ibaret triadanı özünde eks


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Travmatoloji və ortopedik xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887