canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Diz oynağının inkişaf anomaliyaları

Diz oynağının inkişaf anomaliyaları – anadangelme inkişaf qüsurları, diz oynağının olmaması, struktur pozulmaları, oynaq strukturlarının forma ve yerleşmesinin pozulması ile elaqeli patologiyadır. Adeten, sümük-ezele sisteminin başqa defektleri ile yanaşı gedir. etrafların eyilmesi, diz oynağının formasının deyişilmesi ve funksiyalarının pozulması ile tezahür ede biler. Diaqnoz obyektiv ve ya rentgenoqrafik müayinelere esasen qoyulur. Müalice esasen cerrahidir: veterlerin diseksiyası ve ya yerdeyişmesi, osteotomiya, sümüklerin rekonstruktiv cerrahi emeliyyatı. Keskin nezere çarpmayan patologiyalar zamanı konservativ müalice aparıla biler.

Diz oynağının inkişaf anomaliyaları barede ümumi melumat
Diz oynağının inkişaf qüsuru aşağı etrafların nisbeten nadir rastlanan anadangelme inkişaf qüsurudur. Adeten, diz oynağı anomaliyaları etrafıların başqa sümük ve ezelelerinin inkişafdan qalması ile yanaşı müşahide olunur. Lakin izole olunmuş formada da rast geline biler. Her iki aşağı etrafın analoji patoloji deyişiklikleri tez-tez aşkar olunur. Sümük strukturlarının inkişafdan qalması, anadangelme çıxıqlar ve yarımçıxıqlar, kontrakturalar ve ya eksine, izafi herekilik mümkündür.

Diz oynağının inkişaf anomaliyalarının sebebleri
Diz oynağının ve sümük-ezele sisteminin başqa şöbelerinin defektlerinin emele gelmesinin esas sebebleri genetik pozulmalar ve hamilelik dövründe ana orqanizmine menfi tesirlerdir. Bele tesirlere aşağıdakılar aiddir:


Defektin xarakteri genetik mutasiyanın növünden ve ya zererli amilin ananın orqanizmine tesir vaxtından asılıdır. Ana hamileliyin ilk trimestrinde bele tesire meruz qaldıqda diz oynağının her hansı strukturunun olmaması (orqanın esasının qoyulmasının qüsurları), daha gec dövrlerde ise onların inkişafdan qalması müşahide olunur.

Diz qapağının olmaması
İzole olunmuş patologiya kimi nadir hallarda müşahide olunur. Adeten, qamış sümüyünün qabarıqlığı, bud sümüyünün kondilusunun ve dördbaşlı ezelenin inkişafdan qalması ile


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Travmatoloji və ortopedik xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 842