canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Üreyin kiçik inkişaf anomaliyaları

Üreyin kiçik inkişaf anomaliyaları — miokard ve ona söykenen magistral damarların hemodinamikanın aydın nezere çarpan deyişikliklerine sebeb olmayan, lakin bezen patoloji veziyyetlere getirib çıxaran anadangelme ve ya qazanılmış struktur deyişiklikleri qrupudur. Qefleti kardial ölüm, bakterial endokardit, mitral, triskupidal çatışmazlıq, xordaların cırılması ile ağırlaşa biler. Ürekdaxili hemodinamikanın ifadeli pozğunluqlarında derinin sianozu, tengnefeslik, tez yorulma, nadir kardial ağrılar qeyde alınır. Müalice adeten konservativ yolla aparılır, gösterişler olduqda kardiocerrahi emeliyyatlar heyata keçirilir.

Üreyin kiçik inkişaf anomaliyaları barede ümumi melumat
Üreyin kiçik anomaliyaları (ÜKA) orqanın birleşdirici toxumasının zedelenmesi neticesinde yaranan patoloji veziyyetleri özünde birleşdirir. Visseral birleşdirici toxuma displaziyalarının xüsusi halı kimi qebul edilir, çox zaman deri, sümük-ezele sistemi, diger daxili orqanların displaziyası ile müşterek şekilde rast gelinir. 96-99% hallarda baxış zamanı müeyyen olunmur. ÜKA gizli gede ve ya diger patologiya sebebinden müayine prosesinde tesadüfen aşkarlana biler. Yenidoğulmuşlarda yayılma tezliyi 40-69% arasında deyişir. Üreyin kiçik anomaliyaları oğlanlarda daha çox qeyde alınır (58%). ÜKA-nın en çox müşahide olunan formalarına qulaqcıqlararası çeper qüsuru (26%) ve açıq arterial axacaq (6%) aiddir.

Üreyin kiçik inkişaf anomaliyalarının yaranma sebebleri
Üreyin kiçik inkişaf anomaliyalarının sebebleri
Üreyin kiçik anomaliyaları müxtelif amillerin tesirinden yaranan polietioloji veziyyet olub, ürek karkasının esasını teşkil eden birleşdirici toxuma strukturlarının anatomik ve funksional qüsurlarına getirib çıxarır. Ekser hallarda bu tip qüsurlar birleşdirici toxuma displaziyası (BTD) ile elaqedar yaranır. ÜKA-nın esas sebebleri aşağıdakılardır:


Differensiasiya olunmayan BTD. Müeyyen irsi xesteliklerin klinik şekline uyğun gelmeyen patoloji hallar qrupudur. Elametlerin polimorfluğu ile


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Ürək-damar xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 850