canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
WPW sindromu

WPW sindromunun tesnifatı
ÜST meslehetine WPW fenomeni ve sindromu ayırd edilir. WPW fenomeni AV resiprok taxikardiyanın (re-entry) klinik tezahürleri olmadan impulsun elave birleşmelerle ötürülmesinin elektrokardioqrafik elametleri ile seciyyelenir. WPW sindromu üçün medeciklerin vaxtından evvel oyanması ile simptomatik taxikardiyanın müşterekliyi xarakterikdir.

Morfoloji substrat nezere alınmaqla WPW sindromu bir neçe anatomik variantlara bölünür:

Valsalva sinusunun anevrizması ve ya üreyin orta venası ile bağlı
WPW sindromunun bir neçe klinik formaları ayırd edilir:

WPW sindromunun patogenezi
WPW sindromu oyanmanın elave anomal birleşmelerle qulaqcıqlardan medeciklere yayılması ile elaqedar yaranır. Neticede medeciklerin miokardının hissevi ve ya tam oyanması impulsun adi yolla – AV-düyün, His destesinin ayaqcıqları ile ötürüldüyü hallara nisbeten daha tez baş verir. Medeciklerin vaxtından evvel oyanması elektrokardioqrammada depolyarizasiyanın elave dalğası – delta-dalğa şeklinde eks olunur. P-Q(R) intervalı qısalır, QRS uzunluğu artır.

Medeciklere depolyarizasiyanın esas dalğası daxil olduqda onların ürek ezelesi ile toqquşması bir qeder deformasiyalaşan ve genişlenen birleşmiş QRS kompleksi şeklinde qeyde alınır. Medeciklerin atipik oyanması repolyarizasiya proseslerinin ardıcıllığının pozulması ile müşayiet olunur, bu da EKQ-de RS-T seqmentinin QRS kompleksine diskordant olaraq yerdeyişmesi ve T dişciyinin istiqametinin deyişmesi şeklinde fikse olunur.

WPW sindromunda supraventrikulyar taxikardiya paroksizmleri, qulaqcıqların seyrime ve titremesinin yaranması dairevi oyanma dalğasının (re-entry) formalaşması ile bağlıdır. Bele hallarda impuls AV-düyünle anteroqrad (qulaqcıqlardan medeciklere), elave yollarla ise – retroqrad istiqametde (medeciklerden qulaqcıqlara) yayılır.

WPW sindromunun elametleri
WPW sindromunun elametleri
WPW sindromunun klinik manifestasiyası her yaşda baş vere biler. WPW sindromu ürek ritminin müxtelif


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Ürək-damar xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 856