canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bir böyreyi olan qadınlarda hamilelik

Bir böyreyi olan qadınlarda hamilelik — 1 böyreyi inkişaf etmemiş ve ya çıxarılmış qadınlarda baş tutan hamilelikdir. Diger orqanın normal fealiyyeti zamanı spesifik simptomatika müşahide olunmur. Pozğunluqlar zamanı sidiyin reng ve hecminin deyişmesi, seher vaxtlarında üzde şişkinlik, bel nahiyesinde ağrılar, baş ağrıları, başgicellenme, subfebril heraret, halsızlıq müşahide olunur. Diaqnoz böyreklerin USM vasitesile teqsidlenir, funksional aktivliyi qiymetlendirmek üçün qan ve sidiyin laborator analizleri, termoqrafiyadan istifade olunur. Keskinleşmemiş gediş zamanı profilaktik meqsedle fitouroseptikler, keskinleşmelerin korreksiyası üçün antibiotik, hormon, tokolitikler, spazmolitikler ve diger preparatlar teyin olunur.

Bir böyreyi olan qadınlarda hamilelik barede ümumi melumat
Mama-ginekoloqlar tek böyreyi olan hamile qadınlarla çox nadir hallarda rastlaşır. Teqdiqatların neticelerine esasen bu patologiyanın yayılması her 1000 doğuşun 4,4-9,0% -ni teşkil edir. Bu, böyrek aplaziyasının rastgelme tezliyinin qadınlarda kişilere nisbeten azlığı (0,067-0,11%), elece de uroloji xesteliklerin konservativ terapiyasının effektivliyinin artması ile elaqedardır. Nefrektomiyaya birbaşa gösterişlerin sayının azlığına baxmayaraq, böyreyin xoş ve bedxasseli şişleri, iltihabi, destruktiv xestelikler sebebinden orqanın dağılması, travmalar zamanı cerrahi müdaxile yegane müalice üsulu hesab edilir.

Hamilelik zamanı tek böyreyin yaranma sebebi
bir böyreyi olan qadınlarda hamilelik nece keçir?
Pozğunluq adeten hestasiya dövründen evvel yaranır ve etioloji olaraq onunla elaqeli olmur. Lakin hamile qadının orqanizminde yaranan ve urodinamikaya tesir eden fizioloji deyişiklikler xestenin sağlamlığına menfi tesir gösterir. Uroloji patologiya anadangelme ve qazanılmış olur. Tek böyreyin yaranma sebebini izah eden 2 esas kliniki hal mövcüddur:


Böyreyin ageneziyası (aplaziya). Uroloji sahede aparılan tedqiqatların neticelerine esasen bu anadangelme patologiyanın böyrek


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Uroloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884