canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelik dövründe sistit

Hamilelik dövründe sistit — sidik kisesinin daxili qişasının hestasiya zamanı yaranan ve ya keskinleşen keskin ve yaxud xroniki iltihabıdır. Sidik ifrazının tezleşmesi ve ağrılı olması, qasıqüstü nahiyede ağırlıq ve ya ağrı hissi, sidiyin bulanıqlığı, ağır hallarda subfebrilitet, halsızlıq, ümumi intoksikasiyanın diger elametleri ile tezahür edir. Diaqnoz sidiyin ümumi analizi ve bakterial müayinesi, USM, sistoskopiyanın neticelerine esasen qoyulur. Müalice meqsedile penisillinler, sefalosporinler, nitrofuranlar, fosfon turşusunun töremeleri, uroantiseptiklerden istifade olunur.

Hamilelik dövründe sistit barede ümumi melumat
Sistit qadın cinsine mexsus pasiyentler arasında en geniş yayılmış uroloji xesteliklerdendir. 20-25% qadınlar heyatlarında en azı bir defe xesteliyin bu ve ya diger formasını keçirmişdir, 10%-i ise sidik kisesinin residivleşen iltihabından eziyyet çekir. Keskin infeksion-iltihabi proses ve ya xroniki sistitin keskinleşmesi hamilelerin 0,3-1,3%-de qeyde alınır, pozğunluğun yayılma tezliyi ile simptomsuz bakteriuriya arasında birbaşa korrelyasiya mövcuddur. Xestelik esasen aşağı sosial-ekonomik statusa malik, anamnezinde sidik-ifrazat orqanlarının inkişaf anomaliyaları, şekerli diabet, uroloji traktın rekurrent infeksiyaları olan reproduktiv yaşlı cinsi aktiv qadınlarda rast gelinir. Simptomsuz bakteriuriyanın vaxtında diaqnostikası ve müalicesi patologiyanın yayılmasını ehemiyyetli derecede azaltmağa imkan verir.

Hamilelik dövründe sistitin yaranma sebebleri
Hamilelik dövründe sistitin sebebleri
Ekser hamilelerde sistit infeksion menşeli olur. 86% pasiyentlerde xestelik uropatogen bağırsaq çöpünün aktivleşmesi neticesinde inkişaf edir. İnfeksion sistit hemçinin klebsiella, stafilokokk, streptokokk, enterokokk, kandida, bzeen ise klostridium, verem mikobakteriyaları terefinden töredile biler. Hamilelerin bir qisminde sidik kisesinin selikli qişasında iltihabi prosese cinsi yolla ötürülen infeksiyalar – qonoreya, sifilis, xlamidioz,


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Uroloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884