canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hestasion pielonefrit

Hestasion pielonefrit — hamilelik dövründe urodinamik deyişikliklerin tesirinden böyreyin interstisial toxuması, kasa-leyen sistemi, kanalcıq aparatının keskin yaranan ve ya keskinleşen infeksion iltihabıdır. Keskin fazada belde ağrılar, dizuriya, beden heraretinin yükselmesi müşahide olunur, xroniki faza ise elametsiz keçe bilir. Diaqnoz qan ve sidiyin laborator müayineleri, böyreklerin USM esasında qoyulur. Müalice pozision dreneedici, antibakterial, dezintoksikasiyaedici ve densensibileedici terapiyadan ibaretdir. Xesteliyin ağır gedişi zamanı cerrahi müdaxile aparıla biler: leyenlerin kateterizasıyası, nefrostomiya, böyreklerin dekapulyasiyası, nefrektomiya.

Hestasion pielonefrit barede ümumi melumat
Hestasion pielonefrit hamileliyin gedişini ağırlaşdıran en geniş yayılmış uroloji patologiya olub, hamilelerin 3-10%-de rast gelinir. Xroniki formalar adeten tekrar hestasiyalarda, keskin forma ise ilk defe hamile qalan qadınlarda müşahide olunur, bu da doğmayan qadınlarda qarnın ön divarının yüksek tonusu ve böyüyen uşaqlığın sidik axarlarına güclü tezyiqi ile elaqedardır. Her 3-cü xestede pozğunluq hestasiya ile bağlı olur, 50%-den çox hallarda hamilelerde, 15% hallarda-zahılarda, 20-30% hallarda ise doğuşdan sonrakı dövrde aşkarlanır. Patologiyanın vaxtında diaqnostikası ve müalicesinın aktuallığı ağır mamalıq ve perinatal fesadlaşmaların (hamileliyin pozulmasına kimi) yüksek yaranma ehtimalı ile elaqedardır.

Hestasion pielonefritin yaranma sebebleri
Hestasion pielonefritin sebebleri
Hamilelerin kasa-leyen ve kanalcıq sisteminde iltihabi prosesler infeksion agentlerin tesirinden yaranır. 95% hallarda ağırlaşmamış pielonefritli xestelerin sidiyinde töredicinin monokulturası izlenilir, xestelerin 5%-de ise iltihab mikrob assosiasiyası terefinden töredilir. Adeten xestelik periuretral nahiyede kolonizasiyalaşan şerti-patogen mikroorqanizmler terefinden yaranır: xestelerin 80%-de bağırsaq çöpü, 10%-de saprofit stafilokkk, az hallarda ise klebsiella,


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Uroloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884