canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Skleroterapiya

Skleroterapiya proseduruna hazırlıq
Sklerozantın yeridilmesinden evvel pasiyent fleboloq terefinden müayine olunur. Damar patologiyasının diaqnostikasının qızıl standartı Doppler müayinesidir. Onun kömeyile sethi ve derin venaların veziyyeti qiymetlendirilir, tromblar üze çıxarılır. Müayinenin neticesine esasen müalice üsulu deqiqleşdirilir.

Skleroterapiyanın aparılma qaydası
Skleroterapiyanın aparılma qaydası
Skleroterapiya prosedur kabinetinde yerine yetirilir. Damar derinde yerleşdikde ve aydın nezere çarpmadıqda USM nezaretine ehtiyac yaranır. Bu üsul EXO-skleroterapiya adlanır.

Ümumiyyetle, Skleroterapiya zamanı nazik iynelerden istifade olunduğundan anesteziya edilmir.

İlk növbede pasiyent uzandırılır. Deri antiseptikle silinir. Sklerozantı yeritdikde minimal ağrı hissi yarana biler. Bu, pasiyentin hessaslıq derecesinden asılıdır. Prosedurun sonunda ayağa elastik bint bağlanılır ve yaxud varikoz eleyhine corab geyindirilir. Kompression geyim preparatın yeridildiyi damarı sıxmaqla, onu aktiv qan dövranından çıxarır. Bu yolla müalicenin effektini artırır.

Skleroterapiyadan sonra
Varikoza qarşı corab seanslar arası daima, axırıncı seansdan sonra ise 3 hefte erzinde geyinilmelidir. Neticeni qiymetlendirmek üçün müalice bitdikde kontrol müayine teyin edilir. Berpa dövrünün sonunda venanın itmesi skleroterapiyanın uğurlu olmasına delalet edir.


Skleroterapiyadan sonra 2 ay erzinde hamam ve saunaya getmek qadağandır. Heddinden artıq yüklenmeden gündelik gezintiler meslehetdir. Onların optimal müddeti 40-60 deqiqedir. Oturaq işle meşğul olduqda her bir saatdan bir ayağa qalxıb, 5-10 deqiqe gezişmek lazımdır.

Skleroterapiyanın fesadları
Skleroterapiya üsulundan sonra 5-10% hallarda deride hiperpiqmentasiya müşahide edilir. Bu elametin heyat ve sağlamlıq üçün heç bir tehlükesi yoxdur. Hiperpiqmentasiya 1 neçe hefte erzinde öz-özüne keçib gedir. 0,2-0,3% hallarda pasiyentlerde sklerozanta qarşı allergik reaksiya baş vere biler.


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Vena və limfa düyünlərinin xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 829