canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Trombofiliya

Trombofiliya – müxtelif lokalizasiyalı residivleşen damar (xüsusen venoz damarların) trombozlarının inkişafına meyllikdir. Xesteliyin yaranması qan hüceyrelerinin genetik ve ya qazanılmış patologiyaları ve yaxud laxtalanma sisteminin qüsurları ile bağlıdır. Klinik olaraq trombofiliya ferqli lokalizasiyalı trombozlarla tezahür edir. Xestenin anamnezinde tekrarlanan trombozların olması hekimin trombofiliyadan şübhelenmesine esas verir, bu da qan ve laxtalanma sisteminin müayineleri zamanı öz tesdiqini tapır. Trombofiliyanın müalicesi onun növünden asılıdır. Müalice meqsedile bir qayda olaraq, trombolitikler, antikoaqulyantlar ve dezaqreqantlardan istifade olunur.

Trombofiliya barede ümumi melumat
Trombofiliya – qan sisteminin xesteliyi olub, hemostazın pozulması ve trombların yaranmasına meyllikle tezahür edir. Trombofiliyanın elametlerine esasen ağır fiziki yüklenme, cerrahi müdaxile, travmalardan sonra yaranan ve ya hamilelikle elaqedar olan müxtelif lokalizasiyalı çoxsaylı ve residivleşen trombozlar aiddir. Tromboemboliya çox zaman letal sonluqla neticelenen derin damarların trombozu, miokard ve ya böyrek infarktı, ağciyer arteriyasının tromboemboliyasına getirib çıxarır.

Trombofiliya – geniş yayılmış patologiyadır. Bezi müelliflerin müşahidelerine esasen trombofiliyanın bu ve ya diger formalarına yetkin ehalinin texminen 40%-de rast gelinir. Bir sıra amillerin: ehalinin «qocalması», hipodinamiya, xroniki xestelikler ve s. tesirinden tromboz hallarının daim artması müşahide olunur.

Trombofiliya tibbin bir neçe sahesine aid edilen xestelikdir. Trombofiliya zamanı qanın xüsusiyyetlerinin deyişmesinın öyrenilmesi ile hematologiya, venoz damarların trombozunun diaqnostika ve müalicesi ile flebologiya, arterial damarlardan trombların xaric edilmesi ile damar cerrahları meşğul olur.

Tromların yaranması zamanı normal qan cereyanı pozulur, bu da tehlükeli ağırlaşmaların inkişafı ile neticelene biler. Beyin damarlarının trombozu işemik insulta, koronar


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Vena və limfa düyünlərinin xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 849