canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tromboflebit

Tromboflebit — venanın daxili divarında trombun formalaşması ile müşahide olunan iltihabi prosesdir. Genişlenmiş vena boyunca derinin sertleşmesi ve hiperemiyası, keskin ağrı, ödem, yerli ve ümumi heraretin yükselmesi ile xarakterize olunur. Tromboflebitin derin venalara yayılması zamanı tehlükeli ağırlaşma sayılan ağciyer arteriyasının tromboemboliyası yarana biler. Diaqnoz xarakterik klinik elametler, ultrases angioskanlama, venaların USDQ-nin neticelerine esasen qoyulur. Tromboflebitin konservativ terapiyası onun yayılmasının qarşısını almağa ve yaranmış trombun sorulmasına yöneldilmişdir. Müasir cerrahi müalice zedelenmiş venanı trombotik kütlelerle birge xaric etmeye imkan verir.

Tromboflebit barede ümumi melumat
Tehlükeli ağırlaşmalar: septiki fesadlar, derin venaların trombozu ve ya ağciyer arteriyası şaxelerinin tromboemboliyasına sebeb olan trombun ayrılma riskinin yüksek olması ile elaqedar ekser hallarda cerrahi müalice teleb olunur.

Tromboflebit keskin ve ya xroniki gedişe malik olur. Keskin tromboflebitin manifestasiyası dövründe pasiyent düzgün müalice almadıqda xesteliyin xroniki residivleşen formaya transformasiya ehtimalı yükselir. Bir sıra hallarda keskin tromboflebit hetta vaxtında aparılan adekvat terapiya fonunda xroniki fazaya keçir. Patoloji prosesin xarakterinden asılı olaraq, irinli olmayan ve irinli tromboflebit ayırd edilir.


Tromboflebitin yaranma sebebleri
Tromboflebit müeyyen şertler daxilinde istenilen lokalizasiyalı venalarda inkişaf ede biler, lakin çox zaman patoloji proses aşağı etrafların damarlarında baş verir. Bir qayda olaraq, tromboflebit varikoz genişlenmiş sethi venaları zedeleyir. Texminen 10% hallarda sethi venalarla yanaşı, prosese derin damarlar da celb olunur.

Müxtelif lokalizasiyalı tromboflebitlerin yaranmasında bir sıra amiller: qanın terkibinin deyişmesi ve onun laxtalanmasının artması, qan cereyanının zeiflemesi, venoz divarın müxtelif menşeli zedelenmeleri (travmalar, xestelikler, endokrin ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Vena və limfa düyünlərinin xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 848