canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Androloq

Androloq – kişi cinsiyyet sisteminin xesteliklerinin diaqnostika, müalice ve profilaktikası ile meşğul olan mütexessisdir. Heç bir subyektiv şikayeti olmayan kişiler de profilaktik meqsedle ilde 1-2 defe androloqun müayinesinden keçmelidir. Cinsi zeiflik – impotensiya, qasıq nahiyesinde ağrı, varikosele, kişi sonsuzluğu, hidrosele, cinsi infeksiyalar, prostat vezin xestelikleri (prostatit, adenoma) androloqun konsultasiyasına birbaşa gösterişdir.

Androloqlar klassik ve müasir laborator, instrumental diaqnostika, elece de medikamentoz ve cerrahi üsulları tetbiq edirler.

Androloqun qebuluna gösterişler
Androloq hekimler
Sonsuzluq, cinsi problemler (zeiflik, cinsi hevesin azalması ve ya itmesi, erken boşalma ve s.), xarici cinsiyyet orqanlarının anadangelme anomaliyaları ve qazanılmış qüsurları ile qarşılaşdıqda androloqun qebuluna yazılmaq lazımdır. Tekrar konsultasiyalarda androloq patoloji prosesin dinamikasını izleyir, müalicenin effektivliyini qiymetlendirir, ehtiyac yarandıqda elave müayine teyin edir.

Qarnın aşağı hissesi ve aralıqda ağrı, sidik ifrazının göyneme, qaşınma ile müşayiet olunması, tezleşmesi ve yaxud çetinleşmesi (xüsusen gece saatlarında), sidik saxlamazlıq zamanı androloqun tecili konsultasiyası teleb olunur. Bundan elave sidik kanalından patoloji ifrazat axdıqda ve ya spermada patoloji qarışıq izlenildikde androloq ile elaqe saxlamaq gerekdir.

Xayalıq ve penisin forma, ölçüsü deyişdikde, xarici cinsiyyet orqanlarında iltihab elametleri (şişkinlik, yerli heraret, qızartı) ve şişebenzer töremelerle qarşılaşdıqda tecili hekime müraciet olunmalıdır.
Androloq nece müayine edir?
Androloqun qebulu
İlkin konsultasiya zamanı androloq pasiyentin keçirdiyi xestelikler, peşe zererleri, cinsi heyatın xüsusiyyetleri ve şikayetleri barede herterefli melumat toplayır. Sonra xarici cinsiyyet orqanları (penis, xayalıq) ve regionar limfa düyünlerini müayine edir. Baxış zamanı prostat vezin rektal müayinesi aparıla biler.

Sorğu ve


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Xesteliklerin diaqnostika ve mualice usullari
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884