canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Spermoqramma

Spermoqramma – eyakulyatın göstericilerini qiymetlendirilme üsuludur. Onun kömeyile spermanın fertilliyi haqqında melumat elde edilir. Spermoqramma esasen 3 meqsedle aparılır: cütlükler hamilelik planlaşdırdıqda; uşağı olmayan ailelerde sonsuzluğun kişi faktorunu aşkar etmek üçün; süni mayalanma prosesine hazırlaşdıqda. Bu üsulla spermanın fiziki göstericileri (reng, hecm, pH, qatılıq), say xarakteristikası (1 ml eyakulyatda ve onun tam hecminde spermatozoidlerin sayı, herekiliyi), morfologiya (normal ve patoloji formaların olması), aqqlütinasiya, eritrosit, leykosit ve selik tehlil edilir. Spermoqramma üçün eyakulyat masturbasiya yolu ile alınır, steril ve hermetik qapalı qaba yığılır. Prosedurdan 2-5 gün evvel cinsi elaqeden çekinmek lazımdır.

Spermoqramma haqqında ümumi melumat
Spermoqramma analizi
Spermoqramma – spermanın keyfiyyet ve kemiyyet göstericilerini xarakterize edir. Bu üsul spermatogenezin veziyyetini, cinsiyyet vezilerinin funksiyasını ve cinsi hüceyrelerin mayalandırma qabiliyyetini deyerlendirmeye imkan verir. Müayine prosesinde toxum mayesinin ümumi xüsusiyyetleri öyrenilir, nativ preparatların mikroskopiyası aparılır. Gösterişlere esasen spermanın bakterioloji, biokimyevi, immunoferment, sitogenetik analizi yerine yetirilir.

Spermoqrammanın neticelerinin normadan kenar olması kişinin keçirdiyi müxtelif xesteliklerle bağlıdır. Onlara parotit, endokrinopatiyalar (hipoqonadizm), xayalığın travması, varikosele, prostatit, vezikulit ve s. Spermoqramma andrologiyada kişi sonsuzluğunun diaqnostikasının ve elece de sağlamlığın monitorinqinin ayrılmaz hissesi hesab olunur.
Spermoqramma üsuluna hazırlıq ve materialın götürülmesi
Qeyd etdiyimiz kimi analizden en azı 2-3 gün qabaq intim yaxınlıqdan imtina olunmalıdır. Lakin bu mehdudiyyet 7 günü ötmemelidir. Bele ki, analizden evvel cinsi elaqeye giren kişinin spermasının ümumi hecmi ve oradakı spermatozoidlerin sayı aşağı olur. 1 hefteden artıq müddetde cinsi heyat yaşamayan kişide ise


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Xesteliklerin diaqnostika ve mualice usullari
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 829