canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Stomatoloq

Stomatoloq – diş, çene ve ağız boşluğunun xestelikleri ile meşğul olan mütexessisdir. Bu peşe geniş saheni ehate edir: müalice, profilaktika, protezlenme, dişlemin düzeldilmesi ve s. Ona göre de stomatoloqların hansı istiqametde fealiyyet göstermeyinden asılı olaraq, müvafiq qruplar ayırd edilir.

Terapevt-stomatoloq
O, dişlerin standart müalicesini yerine yetirir – karies, ağız boşluğunun iltihabi ve infeksion xesteliklerini aradan qaldırır. Protez ve ya brekete ehtiyac olduqda pasiyenti uyğun hekime yöneldir.

Ortoped-stomatoloq
Stomatoloq hekimler
Bu mütexessis dişlemin deformasiyalarını korreksiya edir, diş qırasındakı qüsurları protezle evezleyir. Ortoped-stomatoloq bu sahede ixtisaslaşdığından protezlenme (çıxan, çıxmayan, kombineolunmuş) ve mikroprotezlenmenin bütün inceliklerinden melumatlıdır.
Cerrah-stomatoloq
Bu sahede çalışan stomatoloq qüsurları cerrahi yolla aradan götürür. O, dişlerin çekilmesi ve implantasiyası ile meşğul olur. Hemçinin paradont üzerinde emeliyyatlar aparır.

Üz-çene cerrahı
Bu mütexessis müxtelif ağırlıqlı cerrahi müdaxileler edir. Onların derinliyi ve mürekkebliyi cerrah-stomatoloqun gördüyü işlerle müqayisede çox ağırdır. Bele emeliyyatlar ümumi narkoz altında icra olunur ve hekimden xüsusi bilik, elece de bacarıq teleb edir.

Uşaq stomatoloqu
Stomatoloq ortodont
Süd dişlerinin xüsusiyyetleri ve onların düzgün müalice üsulları haqqında herterefli biliklere malik olur. O, hem de yaxşı psixoloq sayılır, çünki uşaqları dile tutmaq heç de asan iş deyil.

Ortodont-stomatoloq
Bu mütexessis tebii prosesler (irsi meyillik, yaş, dişlerin itirilmesi, parodont xestelikleri) neticesinde yaranan diş-çene anomaliyalarını korreksiya edir. Ortoped-stomatoloqdan ferqli olaraq, travmalarla elaqeli problemleri hell etmir.

Sadalanan ixtisasların hamısı “stomatoloq” adı altında birleşmişdir.
Geniş profilli stomatoloq
Müasir dövrde ekser stomatoloqlar dar istiqametlerden çıxaraq, geniş sahede çalışırlar. Bele ki,


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Xesteliklerin diaqnostika ve mualice usullari
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 852