canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Varikosele emeliyyatı

Statistik melumatlara esasen varikosele tez-tez rast gelinen patologiyalardandır. Bu xesteliyin geniş yayılması onun aradan qaldırılmasına yöneldilen çoxsaylı (texminen 120) cerrahi texnikanın yaranmasına sebeb olmuşdur. Varikosele emeliyyatı qasıq, qasıqaltı ve peritonarxası kesikle aparılır. Açıq üsulla icra olunan müdaxilelerden İvanisseviç, Palomo ve Marmar üsulu ile emelyyatlara üstünlük verilir. Sadalanan metodlarla yanaşı yumurtalıq venasının laparoskopik kesilmesi de prioritet üsullardandır. Son zamanlar xayanın mikrocerrahi revaskulyarizasiyası uğurla tetbiq edilir.

Varikosele emeliyyatına gösterişler
Varikosele emeliyyatına gösterişler
Spermatogenezin pozulması (spermatozoidlerin sayının azalması, herekiliyinin zeiflemesi), uzunmüddetli ağrı sindromu, xayada atrofiya elametlerinin aşkarlanması varikosele emeliyyatı üçün gösteriş sayılır. Sadalanan hallara rast gelinmedikde emeliyyatın zeruriliyi barede mütexessisler arasında fikir ayrılığı vardır. Bele veziyyetlerde müalice taktikası proqressivleşme ve residivleşme ehtimalı nezere alınmaqla ferdi qaydada seçilir.

Varikosele emeliyyatına eks-gösterişler
Varikoselenin cerrahi üsulla müalicesine eks-gösterişlere dekompensasiya merhelesinde olan somatik xestelikler, ağır formalı şekerli diabet, qanın laxtalanma sisteminin korreksiyaya tabe olmayan pozğunluqları, ümumi keskin infeksiyalar, yerli iltihabi prosesler aiddir.
Varikosele emeliyyatı öncesi hazırlıq
Başlanğıc merhelede baxış, xayanın diafanoskopiyası aparılır. Diaqnostika planına xayalığın USM, spermoqramma, testosteron seviyyesinin yoxlanılması ve diger müayineler daxildir. Emeliyyat acqarnına icra olunur.

Varikosele emeliyyatının aparılma qaydası
Müasir andrologiyada varikosele emeliyyatının aşağıdakı formaları ayırd edilir:

Yumurtalıq venasının, onun elave şaxelerinin ve kollateralların açıq üsulla bağlanılması ve kesilmesi. İvanisseviç ve Palamo emeliyyatları ile yanaşı bu qrupa Kondakov, Bernardi ve diger üsullar


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Xesteliklerin diaqnostika ve mualice usullari
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 839