canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Maraqli melumatlar

Opushmek insani nece gozeLLeshdirir?


Opush gozeLLeshdirmekLe behem, sagLam qaLmaga da boyuk komekLik gosterir.


Turkiye metbuatina istinaden biLdirir ki, opushmek orqanizmde maddeLer mubadiLesini temin etmek, stresden qurtuLmaq ve 1 deqiqede 2-6 kaLori enerji yandirmaga imkan verir..

Opushmek immunitet sistemini gucLendirmekLe beraber, beyinde qan dovranini normaLLashdirmaq ve qan tezyiqini ashagi saLmaga komekLik gosterir.

ApariLan arashdirmaLar gosterir ki, opushmek deri iLe bagLi probLemLerin aradan qaLxmasina ve guLushun gozeLLeshmesine de musbet tesir edir.

Kosmetikanin tarixi haradan bashLayir?

Adeten xanimLar bir neche deqiqe de oLsa, her seher guzgu onunde vaxt kechirmeyi sevirLer, amma chox az xanim tapmaq oLar ki, uze makyiaj etmek debinin ne zaman yarandigi barede meLumatLi oLsun.

Makiyajin tarixi bir neche min iL bundan evveLe gedib chixir. MaraqLidir ki, tarixde iLk defe makiyaji bezi qedim xaLqLardan oLan kishiLer edibLer. OnLar dushmeni qorxutmaq meqsediLe bedenLerinin bezi hisseLerini ve uzLerini muxteLif rengLere boyayirdiLar. MayaLiLar ve hinduLar qirmizi boyadan istifade edirdiLer.

Qedim SHerqde ise makiyajdan kimise qorxutmaq uchun yox, daha gozeL gorunmek uchun istifade edirdiLer.
Kosmetika Yunan diLinden “kosmetik” sozunden goturuLub, menasi “bezenmek medeniyyeti” demekdir.
Bezenmek medeniyyetinin duzgun tebLigi ise sherqLiLere mexsus oLub. Qedim Misirde uzun boyanmasi genish yayiLmishdi. MisirLi xanimLarLa yanashi, kishiLer de kosmetik vasiteLerden yararLanirdiLar. BunLarin icherisinde surme, kirshan hetda dirnaqLara chekmek uchun boyaLar da var idi.

Qedim Misir shehzadesi Exnatonun arvadi Nefertiti indi de qadin gozeLLiyinin simasi hesab ediLir. O oz uz cizgiLerini daha da gozeLLeshdirmek uchun bezi qidaLardan istifade edirdi.

Meshhur KLeopatra ise oz gozeLLiyi ve cazibesini xususi yagLa vurguLayir qabardirdi. Bundan eLave o, baLdan ve sudden hazirLanmish qidaLandirici maskaLardan faydaLanirdi.
Qedim


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7254 / 1044