canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qedim Misirde elektrikden istifade edilirmish?

PramidaLarin ichinde bir chox otaq var ve Labirint kimi ve qaranLiq insanLarin nece yoLunu tapdiqLari mueyyen deyiL chunki divarLarda his izine rast geLinmir. Yeni mesheLLerLe ishiqLandirma ediLdiyi dushunuLmur.
Pramit divarLarindaki shekiLLer bir xeyLi diqqet chekir. Gunumuzun cihazLarina benzeyen aLetLer mashinLar pramidaLarin divarLarini bezeyir. Burada da MiLaddan minLerLe iL evveL texnoLogiyanin ne qeder inkishaf etmish oLdugu tekamuLLu bir muddetin deyiL biLgiseL bir oturum muddetinin oLdugu vurgusu ediLir.
Antik Misirde ELektrikmi İstifade ediLirdi?
Antik Misir insanogLunun minLerLe iL evveL qurdugu senet ve eLm cehetden en tesir edici medeniyyetLerden biridir. Kohne MisirLiLer primitiv bir cemiyyetin davami oLa biLmeyecek qeder engin bir tecrubeye ve meLumat tecrubesine sahib idiLer. Butperest azgin bir dine mensub oLan MisirLiLer arasinda Hz. Nuh dovrunden Hz. İbrahim dovrunden geLen eLme sahib oLan aLimLer vardi. Bu Yehudi eLm sahibLeri kechmish peygemberLer dovrunden oyrendikLeri meLumatLari istifade edirdiLer. Bu meLumatLardan biri de eLektrik istifade ederek ishiqLandirma ediLmesi idi.
Dendera Mebedindeki bu shekiLde soLda dord genish fiLaman (LampaLarda istiLeshmeni temin eden parcha) Lampa goruLur. SHekiLin soLunda goruLen neheng bir eLektrik batareyasindan uzanan kabeLLe bu LampaLara guc veriLir.
Hathor mebedinin divarLarindaki bu shekiLLer diqqetLice arashdiriLdiginda eyniLe gunumuzdeki kimi yuksekgerginLik sahiL idiminin o gunLerde de istifade ediLdiyi goruLur: Lampa gorunushundeki shekiL duzbucaq bir sutun (bu sutun izoLator oLaraq istifade ediLdiyi texmin ediLen ve ced sutunu oLaraq adLandiriLan bir sutundur) terefinden destekLeniLmekdedir. SHekiLdeki shekLin gunumuz LampaLariyLa oLan bu chashdirici benzerLiyi chox diqqet chekicidir.
Misir shekiLLerinde goruLen bu sistemin ishiq yayib yaymadigi test etmek uchun AvstriyaLi eLektrik muhendisi WaLter Garn reLyefde yer aLan resmi chox detaLLi oLaraq arashdirmish ve shekiLdeki Lampani meydana


[1] 2 >>

Şerhler:
*__*MoNaMoR*__* [OFF] (24.02.2011 / 19:03)
twk
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7253 / 1074