canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dahilerin qeyri-yaradıcılıq fealiyyetleri...

Dahi Eynşteyn skripka çalma bacarığından başqa velosiped sürmeyi çox sevirdi. O, sevdiyi Santa Barbara küçelerinde daha çox velosipedde görünerdi. Bir defe 18 fevral, 1933-cü ilde Eynşteyn velosiped sürürdü, yaxında olan bir fotoqraf bu tarixi anı çekib, şekli Nyu-Yorkda tebii hadiseler muzeyine hediyye etdi.


Yazıçı Qoqol öz qelem ustalığından elave aşpazlıq ede bilirmiş. Aksakovun dediyine göre, nasir çox lezzetli spagetti bişire bilirdi. Hetta o, Romada yaşayarken xüsusi olaraq aşpaz derneklerine gedib, öyrendiyi yemeklerden bişirib, dostlarını qonaq edermiş.


Bu alimin adı gelince ağla ilk evvel termodinamika gelir. Meşhur fizik Valter Nernst evinde karp balıqları saxlayırdı. Ondan soruşanda bes niye toyuq, ya da at deyil, mehz karp saxlayırsız? O, buna cavab olaraq demişdii ki, "Balıqlar soyuqqanlıı heyvandırlar, men istiqanlı heyvan saxlamayacağam, öz pulumla dünyanı daha da qızdırmaq istemirem."


Meşhur siyasetçi Çörçell balaca esger oyuncaqları xoşlayırdı. Onun evinde bele esger oyuncaqlardan bir neçe ordular var idi ki, o seve-seve bu ordularla oynayırdı.


Yazıçı Lev Tolstoy ayaqyalın ot biçmeyi sevirdi.


Onore de Balzak 5-7 fincan qehve içmemiş iş masasına oturmazdı. Hesablamalara göre o, heyatı boyu 50.000 fincan qehve içib=)


Puşkin hamamda tapança ile gülle vurmaqdan xoşu gelirdi. Deyilene göre Mixaylovski qesebesinde Puşkine aid heç ne qorunmayıb, lakin onun gülle vurduğu divar saxlanıb.


Tarixçi Teodor Mommzen çox konservativ bir adam olub. O, evinde elektrik istifadesine qadağa qoymuşdu. Yazılarını kerosin lampasının işığında yazırdı. Bir defe o evde olmayanda, evdekiler ondan gizlin elektrik cereyanı çekdiler, lakin o gelende çox qezeblendi ve dedi ki, işlerini kerosin lampasının işığında yazmağa davam edecek. ( Lakin lampa üçün kibritleri elektrik işığında axtarırdı=))


Şerhler:
*__*MoNaMoR*__* [OFF] (24.02.2011 / 19:03)
twk
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7253 / 1077