canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Meşhur “qanuni oğru”, “Yaponçik”

Meşhur “qanuni oğru”, “Yaponçik” leqebli Vyaçeslav Kiriloviç İvankov haqda indiyecen yüzlerle meqale yazılıb. Özü de tekce Rusiyada yox: ABŞ-da, İngilterede, Fransada, Kanada da, hetta Azerbaycanın özünde bele. Qerbde onu keçmiş SSRİ mekanının en nüfuzlu kriminal avtoriteti hesab edirler. Rusiyanın cinayetkar alemi üçün o az qala Allahdır. Bütün dünyada onun ise haqqında en ağlasığmaz revayetler gezir, efsaneler dolaşır.
Dünen etibarlı bir menbeden xeber alanda ki, “Yaponçik” Ermenistana seferini başa vurub Azerbaycana da gelmek isteyir, eslinde bunu o qeder de ciddiye almaq istemirdik. Amma Rusiyanın internet saytlarına nezer saldıqda melum oldu ki, “cinayetkar alemin bu neheng insanı”nı - ifade meşhur rus estrada müğennisi Villi Tokarevindir - Azerbaycan ve azerbaycanlı kriminal avtoritetlerle de bağlayan teller de varmış. Biz İvankovun Bakıya ne üçün gelmek istediyi barede etraflı yazacağıq. Amma hele ki onun heyatı ile bir qeder yaxından tanış olsaq, sizler üçün de maraqlı olar.
Mektebli Vyaçeslav “Monqol”un bandasına nece düşdü?

Vyaçeslav Kiriloviç İvankov 1940-cı ilde Odessa yaxınlığındakı kiçik xutorda anadan olub. 20-ci esr Rusiya kriminal tarixini araşdıran jurnalistlerin tedqiqatından bele melum olur ki, indiyecen bu ölkede “Yaponçik” leqebli iki avtoritet olub. Onlardan biri hele öten esrin 20-ci illerinde meşhur seyf oğrusu kimi tanınırmış. Maraqlısı odur ki, hemin “Yaponçik”de mehz odessalı imiş. Amma bizim qehremanımızın keçmiş adaşına heç bir dexli yoxdur. Bu leqeb ona gözünün bir qeder qıyıq olduğuna göre, kriminal alemde özüne “xaç atası” hesab etdiyi “Monqol” leqebli Gennadi Korkov terefinden verilib. Şahidlerin dediyine göre, İvankov hele mektebde oxuyarken o zamanların en meşhur banda başçılarından olan “Monqol”a qoşulur. 16 yaşında boks üzre SSRİ idman ustası normativini ödemiş İvankov “Monqol”un yanına “Bitumşik” leqebli başqa bir avtoritetin mesleheti ile gedir. Bu hemin “Bitumşik”dir ki, ona bu leqebi caynağına keçirdiyi qurbanının


[1] 2 >>

Şerhler:
Prikolash [OFF] (03.11.2011 / 17:11)
Maraqli idi.Umumiyyetle ogru alemine aid meqaleleri oxumaq lezzet verir.
Katy [OFF] (23.02.2011 / 21:46)
Hmm.oxudum amma nese bawa dtwmedim coxunu.
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 568