canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kleopatra haqqinda....

Kleopatra (e.e. 69 -30) Misirin Ptolemeyler sülalesinden olan sonuncu hökmdarı olmuşdur. Qardaşı ve eyni zaman da onun eri Ptolemeyle birlikde e.e. 51-ci ilden Misiri müşterek idare edirdi. E.e. 48-ci ilde hakimiyyetden uzaqlaşdırılmış ve Suriyaya gönderilmişdi. Roma imperatoru Yuli Sezarın kömekliyi ile hakimiyyete geri qaytarılmışdı. E.e. 47 –ci ilde Kleopatranın Yuli Sezarda Sezarion adlı oğlu olur ve növbeti ilde onunla birge Sezar Romaya qayıdarken onu müşayiet etmişdir. Sezarın ölümünden sonra Misire geri dönen Kleopatra e.e. 41-ci ilde Antoni ile tanış olmuş ve ondan ekiz uşağı dünyaya gelmişdir. E.e. 37 –ci ilde Antoni Misirin romalılar terefinden tutulmuş eyaletlerini gelecekde göstereceyi yardım evezine Kleopatraya qaytarmışdır. E.e. 34 –cü ilde Antoni ve Kleopatra Makedoniyalı İsgenderin imperiyasını oğlanları arasında böldüklerini elan etdiler. E.e. 31 –ci idle Antoni ve Kleopatranın birleşmiş donanması Aksi burnu yaxınlığında Oktavianın donanması terefinden meğlub edildi. E.e. 30 –cu ilde romalılar Misire daxil olarken Kleopatra özünü öldürdü.


Kleopatra'nın mezarı bulundu..

Yunan arkeologlar yıllar süren araştırmalar sonunda kleopatra'nın ölümünden hemen önce kendi için yaptırdığı mezarın kapısını buldu.

Bir grup Yunan arkeolog, Mısır'ın İskenderiye kıyılarında yaptıkları sualtı araştırmaları sonucunda VII. kleopatra'nın ölümünden hemen önce yaptırdığı mezarın devasa granit kapısını buldu.

Arkeologların bulduğu kapı 15 ton ağırlığında ve yedi metre yüksekliğinde.

Araştırmanın başında olan Harry Tzalas, 'Onu görür görmez çok özel bir kapı olduğunu anladım. Bu kadar ağır ve iki kapılı bir yapı dalgalarla taşınamazdı ve o an bunun mezarın bir parçası olduğunu düşündüm. Makedonyalı mezar kapılarına benziyordu. Kapandığında sonsuza kadar kapanıyordu' dedi.

Milattan sonra birinci yüzyılda Yunan tarihçi Plutarch Marcus Antonius'un kleopatra'nın kendisini öldürdüğüne dair yanlış bilgilendirilmesinden sonra intihar etmeye kalktığını


[1] 2 >>

Şerhler:
shidore2 [OFF] (11.02.2012 / 16:24)
kleopatra yaman shey olub.men bildiyime gore kleopatra cirkin,qara qadin olub.sadece tebii kosmetikadan istfade etdiyine gore onu esrarengiz qadin adlandiriblar.o her gun sud vannasi qebul edirmishim.mende herden kleopatrani tekrarliyiram(kosmetika sahesinde)..
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7354 / 1211