canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
«vor zakon»lar

Rusiyanın Federal Aaraşdırmalar Agentlyinin (FAA) melumatında bildirilir ki, Moskvada bütövlükde 49 müteşekkil cinayetkar quruplaşma fealiyyet gösterir. Onların terkibine 4 min nefer daxildir. Bu qruplaşmaların 15 faizinin regional ve beynelxalq elaqeleri var. Hemin bandaları 257 avtoritet ve 7 «vor zakon» idare edir. Onlar elde etdikleri pulları invesitisiya olaraq restoranların, koperativ firmaların, avtoservislerin, kafe ve barların ve sair açılışına serf edirler. Müxtelif hesablamaları göre, arı-ayrlıqda oların illik gelirleri 10 milyard rubla beraberdir.

Moskva azerbaycanlılarının esasen meve-terevez bazarını manapoliyada saxladığı bildirilir. Bu ise yerli mokvalıların xoşuna gelmir ve onlar hesab edirler ki, sözügeden mehsulların bahalaşmasının bir-başa günahkarı azerbaycanlılardır. Ona göre de yeli moskvalılar azerbacanlılarla bağlı meseleni daha keskin qourlar: «redd olun buradan». Resmi statistikaya göre, Moskvada 30 min azerbaycanlı yaşayır. Ancaq şeherin daxili işler idresinin melumatına göre, onların sayı 1,5 milyondur. Ve getdikce de artırlar.

Milliyyetce azerbaycanlılardan ibaret olan müteşekkil cinayetkar qruplaşmalara, yeni azerbaycanlı «avtoritet»lerin Moskvada peyda olunmasına gelince, bu qedim ve ilkin qurplaşmalardan biri hesab edilir. Bu qruplaşma hele 1980-ci illerin evvelrinden Rusiya paytaxtının cinayetkar dairelerinde xüsusi ad-san qazanıb. Ancaq 1983-ci ilde Moskva milsi bu qruplaşmaya bir neçe güclü zerbe endirib. O vaxt Moskvanın bir neçe rayonunun milis şöbesinde bununla bağlı cinayet işi qaldırılıb. Azerbaycanlıların mövqeleri xeyli zeifledilib. Bundan istifade eden çeçenliler azerbaycanlıların nezaretinde olan «Özbekistan» restoranınını ele keçiribler. Amma bu uzun çekmeyib. «Naş sad» koperativinin vasitesile meyve ve çiçek ticaretini ele alan azerbaycanılalar 1980-ci illerin ortalıında yeni yükseliş dövrü yaşyıblar. 1986-cı ilde onlar artıq bu saheden pribaltikalıları ve ukraynalıları sıxışdırıb çıxardılar.

1993-cü ilde


[1] 2 >>

Şerhler:
KAROL [OFF] (26.02.2011 / 09:53)
Tewekkur
Katy [OFF] (25.02.2011 / 10:32)
Derin meseledi,cox getsek batariq.Yaxsisi fikir bildirmemekdi..Te$ekkur..
*____ZuZu_EmOcKa___* [OFF] (24.02.2011 / 17:36)
maraqlidi
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7354 / 1195