canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Arıqlamaq isteyirsen, amma iştah imkan vermir

Arıqlamaq ve kökelmek böyük problemdir. Elm bunların her ikisine kömek etmekde gücsüzdür. Lakin bu problem ile meşğul olan insanların mesleheti müeyyen menada gerekli ola biler.
Dietoloqların meslehetleriHeç vaxt ayaqüste yemek yemeyin. Bu zaman normadan artıq yemiş olacaqsınız. Yemekden önce 1 stekan tomat şiresi ve ya mineral su içseniz, iştahanız üç defe azalmış olacaq. İştahanın yaranmasına qehve de müsbet tesir gösterir. Ona göre de gün erzinde qehve normasını 2 fincana endirin (şekersiz içmeyiniz meslehetdir).

İştahanın esas düşmeni sarımsaqdır. Onun iyinden qorxmayın. Gün erzinde bir diş sarımsaq udmaq olar, yeni çeynemeden. O bütün ağrıyaradan mikrobları aradan götürür ve iştaha ile mübarizede kömeklik edir. Eger aclıq keçmirse, bir qaşıq quru süd çeyneyin. Almanı bütöv, çeyirdekleri ile birge yemek lazımdır. Bir almanın çeyirdeyinde sutkalıq yod miqdarı var, bu da öz növbesinde iştahanı azaldır. Çox yeyenlere meslehet: az �az yemek şertiyle 3 defelik yemeyi 5 defe ile evez edin. Aclıq hiss etdikde telaşa düşmeyin. Qatıq ve ya ayran için. Seher yemeyinden imtina etmeyin. O, maddeler mübadilesini yaxşılaşdırır ve yağların mehvini temin edir. Seher yeyilen yulaf, yoqurt ve ya meyve porsiyası zülal ve karbohidrat mübadilesini yaxşılaşdırır, maddeler mübadilesini normallaşdırır. Her yemede zülal qebul edin. Zülal neinki doydurur, mübadileni de stimullaşdırır. Seherler südde yulaf sıyığı bişirin. Soyuduqdan sonra kesmik ve ya quru yoqurt elave edin. Hemçinin banan, alma ve armud da elave ede bilersiniz. Hem isti, hem de soyuq halda yemek mümkündür.(1 stekan yulaf, 1 stekan süd, 50 qr kesmik, banan, alma ve armud). Zülala gelince - en yaxşı zülal menbeyi balıq, yağsız et, quş eti ve paxlalı bitkiler hesab olunur. Axşam yemeyini � en azı yatmamışdan 2 saat evvel yemelisiniz. Şama terevez ve bir parça et yeyin. Etde olan amin turşusu yuxuda olarken hormonları aktivleşdirir ve yağları yandırır. Yemekden sonra stol arxasında oturaq veziyyetde qalmayın. Yemekden


[1] 2 >>

Şerhler:
-=AYAN=- [OFF] (07.11.2012 / 03:15)
bular adami ariqlatmaz.
KAROL [OFF] (26.02.2011 / 09:45)
Nefis
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 688