canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Saqqiz saglamliga zerelidir ya yox?

Saqqız çeynemek faydalıdır yoxsa zererli? Ola bilsin Bu barede daha önce düşünmemisiz. Hetta evveller oğlan uşaqlarına saqqız çeyneme yoxsa bığların eyrı çıxar deyerdiler. Buna baxmayaq bu gün saqqız, satış vitrinlerinin ayrılmaz mehsula çevrilib.Artıq çeşid-çeşıd saqqızlar var.

İstehsal ve maraq artdığı üçün saqqız sahesinde araşdırmalar da artır. Saqqız çeynemek çoxumuzda uşaqlıqdan qalma verdişdir. Lakin çeynemekden zövq aldığımız saqqızın sağlamlığımıza faydalı olduğunu bilirdiniz? Bir çoxları şekersiz saqqızı diş çürümesinin qarşısını almaq ve nefesi teravetlendirmek meqsedi ile istifade edir.ama yeni araşdırmalar gösterir ki, saqqız artıq çekiye nezaret etmek üçün ela vasitedir. Fikri cemlemeye ve daha ayıq olmağa kömek edir ve günlük stresi azaldır. Saqqızın bir çox xeyirlerini teqdim edirik size:

Artıq çeki kontroluna kömek edir: Saqqız ucuz ve az kalorilir. Şekerli saqqız texmini 5-10 kaloridir. Saqqız bütün günü çeneni işletmek ve neticede artıq kalori almamaq üçün yaxşı vasitedir.

İştahanı azaldır: Saqqız çeynemek iştahanı kontol etmeye kömek edir. 2007-ci ilde aparılmış araşdırma gösterir ki, günortadan sonrakı yemek öncesi saqqız çeynemek ,alcığı ve artıq kalorini azaldır. Daha az yemeye sebeb olur. Saqqızın şekerli ya şekersiz olmasının ferqi yoxdu. Her ikisi az yemeye sebeb olur.

Diqqeti cemleyir ve stresi zeifledir: Diqqetinizi cemlemeyin ve stresden yaxa qurtarmağın yollarını axtarısınızsa saqqız asan yollardan biridir. Araşdırmalara göre şaqqız çeynemek ayıq-sayıqlığı artıq fikri cemlemeye kömek edir, günlük strese azaldıcı tesir edir.. Ona göre de bir çox idmançı sakit qala bilmek üçün saqqızdan istifade edir. Bundan elave beyne geden qanı 25 % artırır.
Ağız ve diş sağlamlığını temin edir: Saqqız çeynemeyin nefesi teravetlendirdiyini her biriniz bilirsiniz. Bundan elave orqanizmdeki en gülcü müdafie mexanizmine malik olan tüpürcek ifrazını artırır. Buna göre de, gün erzinde saqqız çeynemek düzgün seçimdir. Şekersiz saqqız, agız


[1] 2 >>

Şerhler:
PRinceSS_OF_LOvE [OFF] (25.02.2011 / 15:24)
twk yenede
SAIR [OFF] (25.02.2011 / 14:46)
Sakqizi cox ceynemek olmaz. Sakqiz ciynedikde cene oynaginda bowluq yaradir ve kut agrilar verir. Sakiz ceyneyende uzde agiz etrafinda iz salir qiriw yaradir. Qizlara meslehet gormezdim sakqiz ceynesinler. Sen xeyirli cehetin yazdin. Mende ziyan olan ceheti yazdim. Qerar sizindi.
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 228