canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
at qripi

Kanadanın Nova Scotia eyaletinde bir atın, ağcaqanadlar terefinden daşınıb yayılan bir virus sebebiyle öldüyü açıqlandı.
Kanada Ekinçilik Nazirliyi Nova Scotia eyalet vahidinden Baytar Rob Kerr mövzuyla elaqedar söylediyi fikirde, Amerikan Yoluxucu Xestelikleri İdare ve Tedbire Merkezi qeydlerinde "Eastern Equine Encephalitis" olaraq keçen at qripinin atlarda beyin iltihabına ve sonra da ölüme sebeb olduğunu ifade etdi.

At qripi virusunun, quş qripi virusu ile infektde olan toyuq ve quşlardan, atlara, ağcaqanadlar terefinden daşındığını ifade eden Kerr, "Virus, atdan ata keçmir. Virusun, ağcaqanadlar terefinden soxulan atların qanına ya da yemeklerine qarışması pis elametdir. Atlar üzerinde qeti öldürücü olan bu virus, nadir olaraq da olsa insan ölümüne sebeb ola bilir" dedi.

At qripine qarşı heyvanlar üçün peyvendin mövcud olduğunu söyleyen Rob Kerr, eyaletde kifayet qeder peyvend tapıldığını ve isteyen at sahiblerine verileceyini söyledi. Ağcaqanad terefinden dişlenilen atların, 10 gün sonra qrip elametleri gösterdiyini söyleyen Kerr, "Bölgede daha çox atın infektde olduğunu düşünürem. Ayrıca bize serhed diger eyaletlerdeki baytar yoldaşlarımızı da xeberdar etdik" deye melumat verib.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7233 / 1258