canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qriple nece mübarize aparmalı?

Qripden qorunmanın yolu qidalanma ve gigiyenadan keçir. 3 günden çox davam eden heraret ve qusmalarda ise hekime müraciet etmek lazımdır. (radikal)
Dr. Gürkan Yurteri bildirir ki, soyuqlama ile qripi ayırd etmek lazımdır. "Soyuqdeyme, yavaş-yavaş inkişaf eden halsızlıq, asqıraq, burun axması, boğaz ağrısı ve ösgürekle başlayır. Qrip ise birden ortaya çıxır. İnsan seher işe gederken yaxşı olduğu halda, 3-6 saat içinde birden üşüme, heddinden artıq halsızlıq, yorğunluq, heraret yükselmesi ola biler. Beden ve baş ağrısı, xüsusile sinede ağrı hiss ede ve bezen de quru öskürek de müşahide ede biler", - deye o bildirib.
Qripi müalice etdikde 1 hefte, müalice etmedikde ise yeddi günden artıq davam eder fikri daha çox yayılmışdır. Ancaq ortalama bir hefte davam eden qrip, ürek çatışmazlığı, ağciyer xestelikleri kimi evvelden başqa xestelikleri olan adamda ise, daha uzun ve ağır müşahide edile biler. Xeste 3 günden çox müddetle heraret, teneffüs çetinliyi, ciddi qusmalar sebebiyle qidalanma ve maye qebul etmede çetinlikler çekerse, gecikmeden hekime müraciet etmek lazımdır.

2 portağalın suyu kifayetdir

Qripden qorunmaq tez-tez el yumaq ve balanslı qulluqla mümkündür. Ayrıca bedenin immunitet sistemini güclendirmek üçün, bol-bol maye qebul etmek, mövsümüne göre terevez, meyve yemek tövsiye edilendir.
Behmez, bal kimi tebii qidalardan faydalanmaq, xüsusile qışda tebii bir antibiotik olan turpu bol-bol yemek faydalıdır. Vitamin hebi istifade etmek yerine, günde 2 eded portağalın suyunu içmek "C" vitamini qebul etmenin en tebii yoludur. Ancaq "C" vitamininin çoxu bedende yığılaraq sağlamlıq problemi yarada biler.

Davamlı öskürek

Qrip keçse bele, virus hava yollarını hessaslaşdırdığı üçün sonrasında inadkar bir öskürek buraxa biler. Xeste hava quruluğu ve tozdan asan tesirlenerek öskürür. Bu sebeble qripin tesirleri tamamile ortadan qalxana qeder istirahet etmeli ve özünequlluğa diqqet gösterilmelidir.

Antibiotikler

Qripde antibiotik istifadesi


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 698