canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Çayın faydaları

Gündelik heyatımızda daha çox qebul etdiyimiz içki növlerinden olan çay böyük ehemiyyete malikdir. Artıq alimler de insan orqanizmi üçün çayın evezolunmaz içki olduğunu qeyd edir. Aparılan araşdırmalar neticesinde melum olub ki, davamlı olaraq gün erzinde üç fincan çay içmek bir çox orqanizm narahatlıqlarının qarşısını alır. Bele ki, gün erzinde qeyd edilen miqdarda çay içmek infarktdan tutmuş baş ağrısına qeder problemleri aradan qaldırır. Alimler bildirirler ki, insanlar seher, günorta ve axşam olmaqla gün erzinde üç fincan çay içmelidir. Quru çayı isti suyun içinde en az 5 deqiqe saxlamaq lazım olduğunu da alimler qeyd edib. Araşdırmalar neticesinde aşağıdakı faydalarının olduğu melum olub:

İnfarktı engelleyir: Çayda olan anti-oksidanların pis xolestrolu ve infarkt xesteliyi riskini azaltdığını ortaya çarıb.

Hezm kömekçisi: Yaşıl çay hezm sistemini daha çox aktivleşdirir ve lazımsız yağların 30 % azalmasını temin edir.

Beyin şişi risqini azaldır: Her gün 100 ml çay içmek beyin şişi risqini 34 % azaldır.

Xerçengle mübarize: Çayın terkibinde olan maddeler xerçeng hüceyrelerinin böyümesine mane olur. Eyni zamanda günde bir fincan çay içmek ağciyer, prostat ve mede xerçengine tutulma risqini azaldır. Bundan başqa, yaşıl çay xerçeng xesteliyinin müalicesinde tetbiq edilen kimyaterapiya dermanlarının xesteye etdiyi menfi tesirleri azaldır.

En yaxşı ağrıkesici: Davamlı olaraq çay içen adamların immuniteti 5-6 defe çox olur. Çay deri sağlamlığına da müsbet tesir edir. Eyni zamanda gerginlik ve yuxusuzluq üçün de mütexessisler çay içmeyi tövsiye edirler.

Kamal Hacılı


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 672