canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xerçeng xesteliyine tutulmamaq üçün...

Xerçeng xesteliyine qarşı tesirli meyve ve terevezlerden bir neçesini diqqetinize çatdırırıq. Sağlam qalmaq üçün aşağıda gösterilenleri mütemadi olaraq qebul etmek lazımdır.

Alma - Almanın terkibinde 5-24 %-e qeder şeker, 1,3 %-e yaxın üzvü turşular (alma, limon, kehraba), pektin ve aşı maddeleri, B ve C vitaminleri, karotin, mineral maddelerden ise kalium, natrium ve demir duzları vardır. Almanın terkibinde olan şekerin esas hissesini qlükoza ve fruktoza teşkil edir ki, onlar da ürek damar sistemi üçün çox faydalıdır. Günde en azı 2 eded alma (qabığı ile birlikde) yeyilmelidir.

Nar – Xerçeng xesteliyinden qorunmaq üçün en effektiv vasitelerden biri nar şireşidir. Terkibindeki maddeler sebebile qandakı xolesterolu ve şekerin miqdarını tenzimleyir. Buna göre de, günde bir stekan teze sıxılmış nar şiresi içmek ve ya 2-3 eded nar yemek lazımdır.

Qara üzüm – Son on ildeki araşdırmalar qara üzümün xerçenge qarşı ehemiyyetli bitki olduğunu üze çıxarıb. Üzüm, hemçinin qan-damar xesteliklerinden de qoruyur. Maraqlıdır ki, qara üzümün çeyirdeyi ve qabığı ile birlikde yeyilmesi daha meqsedeuyğun sayılır.

Böyürtken – Terkibindeki “eliagic asit” maddesi xerçeng xesteliyi töreden hüceyreleri mehv edir. Böyürtken yarpaqları da çox xeyirlidir ve çay şeklinde istifade edilir. Terkibinde müxtelif xeyirli maddeler var, bunlardan alma ve limon turşularını, C vitaminini, karotini, az miqdarda B1 vitamini, hemçinin çoxlu miqdarda qlükoza, fruktoza, saxaroza şekerlerini göstere bilerik.

Gilas – Terkibinde bol miqdarda “flavon” deyilen lazımlı bir madde var. Xerçengin emele gelmesine ve inkişaf etmesine mane olur. Xüsusile de, deri, döş, ağciyer ve qaraciyerde emele gelen xerçeng xesteliyine qarşı tesirlidir.

Qarpız – “A” ve “C” vitamini ile zengindir. Terkibindeki maddeler bedenimizi xerçenge qarşı qoruyur ve vücudumuzu toksik maddelerden temizleyir.

Qırmızı turp –Esasen ağciyer ve döş xerçengi riskini azaldır. Buna göre de yemek zamanı bol miqdarda turp yemek


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 679