canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ömrü uzadan 7 qida

Bedeni ciddi xesteliklere qarşı qoruyan qidaların siyahısı. Amerika Xerçeng Araşdırmaları İnistutu ,bedeni xerçeng, ürek infaktı ve şeker xesteliklerinden qoruyan qidaların siyahısını açıqladı.

BADAM

Her gün 30 qram badam yemeyi unutmayın.Omeqa -3 turşulu yağları ile zengin bir qida olan badam qandakı xolestrol nisbetini aşağı salır. Badam hem de damar tutulmalarının qarşısını alaraq,qan dövranının tenzimleyir,üreyi qoruyur.

QEHVE

Gün erzinde iki fincan qehve içmek, xüsusile orta yaşlı insanlarda yaranan Parkinson ve şeker xesteliklerine qarşı bedeni qoruyur.Qehvede olan kafein maddesi , şeker xesteliyine yoluxma riskini 35% azaldır. Bununla yanaşı ağrıkesici funksiyasını da yerine yetirir. Ancaq qehveni mütleq südle için. Belece kafeinin sümükleri zeifletmesini engellemiş olarsınız.

DARÇIN

Her yemekden sonra içinde bir miqdar darçın olan şirniyyat yemeyi unutmayın.Şirniyyat yemek istemirsinizse ,balaca çay qaşığı dolu darçını suya qataraq içe bilersiniz. Darçın qan şekerini qaydaya salır, sinir sistemini sakitleşdirir.

KARTOF

Antioksidan baxımından çox zengindir. Kartof en yararlı 100 qida arasında 17-ci sırada durur. Orqanizmi ağciyer xerçengi ,xerçeng xesteliyi ve ürek infaktına qarşı qoruyur. Ancaq kartofu qızartmaq evezine, yağsız halda ezilmiş ve ya bişirilmiş yemek daha meslehetlidir.

TEREVEZ ŞORBASI

Doyumludur,ancaq kalorisiz bir yemek olduğu üçün xüsusile arıqlamaq isteyenlerin bir nömreli seçimidir. Bundan başqa terevez şorbası sodium baxımından da zengindir. Bir kasa terevez şorbasında 500 milliqram sodium olur. Sodium sinir sistemi ve ezelelerin davamlı olaraq işlemesine şerait yaradır, Bedendeki maye miqdarının hecmini qaydasında saxlayır.Ancaq günde 1500 milliqramdan çox sodium tezyiq ve ürek xestelikleri olan insanlarda eks tesir yaradır.

ZEYTUN YAĞI

Zeytun yağı xerçengin qarşısını alır.Günde 25 ml zeytun yağı istifade edenlerin sidiklerinde,hüceyrelere zerer veren “8 oxodg “ adlı maddenin seviyyesinin azaldığı


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 614