canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yağlı deriler üçün qulluq maskaları

Yağlı deriye sahib olanlar eslinde şanslıdırlar.

Çünki derileri gec qırışır. Yağlı deri tipinin en böyük qüsuru ise çox parlamasındadır.
Düzdür, yağlı deriler sızanaq ve qara nöqte kimi problemlerle sıx qarşılaşsa da, diger deri tiplerine nisbeten daha gec qırışır ve yaşlanır. Sızanaq ve qara nöqte, üzün parıldaması kimi problemleri ise tebii qulluq maskaları ile hell ede bilersiniz. Türkiye metbuatına istinaden bu maskalardan bezilerini teqdim edir.

Eger deriniz yağlıdırsa, günde iki defe bu şekilde temizleyin: Bir kasada isti su qoyun. İçine bir ovuc quru çobanyastığı tökün. Beş deqiqe gözleyib süzün. Sonra kiçik ve yumşaq bir desmalı bu suya batıraraq yaxşıca isladın ve üzünüze kompres edin. Bu emeliyyatı 5 deqiqe müddetinde davam etdirin. Daha sonra üzünüzü gül suyuna batırılmış pambıqla silin.

Badam maskası: Çobanyastığı, cöke çiçeyi, lavanda, mürver ağacı çiçeyi ve şam filizinden beraber miqdarda götürüb, qarışdırın. Bu qarışıqdan 2 xörek qaşığı alıb, 150 qram suda qaynadın. Bu qarışığa 3 xörek qaşığı badam da qatıb, qaynatmağa davam edin. Ardından 1 çay qaşığı un ve yarım çay qaşığı bal elave edin. Ocağın üzerinden götürün ve süzün. İsti şekilde qarışığı üzünüze çekin. Elbette istiliyi dözülecek qeder olmalıdır. Yarım saat gözledikden sonra, evvel isti, sonra soyuq su ile üzünüzü yuyun.

Alma maskası: Yarım almanı rendeledikden sonra, yaxşıca çırpılmış yumurta ağı ile qarışdırın. Elde etdiyiniz qarışığı üze ve boyunuza çekib 20 deqiqe gözledikden sonra ilıq su ile durulayın.


Bal maskası: Üç qaşıq bal, iki qaşıq qatıq ve bir az yulaf ununu qarışdırın. Bu qarışıq pilinq tesiri bağışlayar. Qara nöqteleri temizleyer. Üstelik bu maskanın derinin zedelenmesinin qarşısını da alır.

Pomidor maskası: Yetişmiş bir pomidoru püre halına getirin ve 15-20 deqiqe üzünüzde saxlayın. Sonra ilıq su ile durulayın.

Xiyar maskası: İki eded xiyarı rendeleyib bir qaşıq qatıq ile qarışdırın. Yaxşıca qarışandan sonra üzünüze sürtün ve 20 deqiqe gözleyin.


[1] 2 >>

Şerhler:
_sebnem* [OFF] (09.03.2011 / 22:57)
sag ol baciwqa eladi
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7500 / 972