canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Daşların menaları

Mineralların insana müalicevi tesiri litoterapiya adlanır. Hele qedim zamanlarda bele hesab edirdiler ki, yerdeki mineral daşlar enerjini ulduzlardan götürüb insanlar ötürür. Onda göre de mehz hansı daşın insana uğur getireceyini, hansının müalicevi ehemiyyetli olduğunu, hansının sevgi-mehebbet Remzi daşıdığını öyrenmeye çalışırdılar.
Bezi ölkelerde Zodiak nişanlarını bu daşlarla elaqelendirirdiler.
Qoç- Yaşam;
Buğa- Eqiq;
Ekizler- Xalsedon;
Xerçeng- Zümrüd;
Şir- Serdolik;
Qız- Firuze;
Terezi- Xrizolit;
Eqreb- Beril;
Oxatan- Topaz;
Oğlaq- Rubin;
Dolça- Qranit;
Balıqlar- Ametist.

ALMAZ- Güneşin ve Marsın daşıdır. Almaz her rengde ola biler. En nadir tapılanı ise qırmızıdır. Qedim yunanlar almazı «Tanrıların göz yaşı» sayır, onu hakimiyyetin Remzi hesab edirdiler. İnsanlar inanırlar ki, kimin barmağında almaz üzük varsa o pis yuxu görmür. Ağır doğuş keçiren qadınların qoluna almaz bağlayırlar. İnanclara göre şeytan almazdan qorxur.
AMETİST- Saturna ve Neptuna himayelik edir. Benövşeyi kvarsdır, ağıl daşı sayılır.
Göz xesteliklerinden, allergiyadan, baş ağrılarından eziyyet çekenlere ve üreyindı problemi olanlara yaxşı tesir gösterir. Beyini inkişaf etdirir, menfi enerjini aradan götürür, yuxusuzluqdan eziyyet çekenlere kömek edir, yaxşı yuxu getirir. Sinir sistemini sakitleşdirir. Balıqlar bürcünde doğulan insanların uğur daşıdır.
KEHREBA-Qedim zamanlardan sağlamlıq Remzi hesab olunur. Qalxanabenzer vezin yeni zob xesteliyinin müalicesinde faydası var. Hemin xestelikden eziyyet çekenler kehrebanı boyunbağı kimi gezdirirler. Bu il siçan ili olduğundan kerebanı da ilin daşı saymaq olar. Şir bürcü altında doğulan insanların talismanıdır.
QRANAT- Tünd qırmızı daşdır. Taleh, mehebbet daşı sayılır. Rengi qırmızı olduğundan onu qan daşı da adlandırırlar. Tebii tozunu su ile içende insanın yaddaşı yaxşılaşır, üreyi sakitleşir.
FİRUZE- Mavi rengli bu daş müalicevi ehemiyyete malikdir. İnsanlar inanırlar ki, firuze daşı onları pis nezerden qoruyur,


[1] 2 >>

Şerhler:
DikTaToR [OFF] (09.04.2011 / 22:28)

DikTaToR [OFF] (09.04.2011 / 22:28)

DikTaToR [OFF] (09.04.2011 / 22:27)

»Bürclere aid ümumi her şey
»Qoroskop, Fal ve Burc
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 911