canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
En qeribe xestelikler

En qeribe xesteLikLer

1- FiL XesteLiyi (ELefantiyazis): Kobudca GenishLeyen UzvLer
ELefantiyaz oLaraq biLinen Lenfatik fiLaryaz, en chox kobudca genishLemish ya da shishmish ayaqLar ve qoLLara sahib dramatik insan fotoshekiLLerinden biLiner. Gerchekde fiL xesteLiyi, tropik boLgeLerde goruLen bir parazit xesteLiyidir. Ancaq, ona benzeyen bashqa ifade ediLer de eyni adLa xatirLanmaqdadir. Bu xesteLiye Wuchereria bancrofti, Brugia maLayi ve B. Timori kimi butunu agcaqanadLar terefinden dashinan parazitik Lenfatik fiLaryaz dunya seviyyesinde heLe de 120 miLyon insani tesir edir ve bunLarin 40 miLyonu bu xesteLiyin ciddi oLchusundedir. İnfeksiyaLi dishi bir agcaqanad bir insani dishLediyinde, mikrofiLarya deyiLen qurd surfeLerini qana enjekte ede biLer. MikrofiLarya tekrar tekrar toreyer ve uzun iLLer boyu yashaya biLeceyi qan dovran yoLuna yayiLar. Six goruLen xesteLik eLametLeri infeksiya sonrasi iLLere qeder gorunmez. ParazitLer qan damarLarina yerLeshdiyi kimi sirkuLasyonu mehdudLashdira biLer ve etrafindaki toxumaLarda qanin yigiLmasina sebeb oLa biLer. İnfeksiyanin en umumi goruLen eLametLeri heddinden artiq derecede boyumush qoLLar, qichLar, genitaLya ve sineLerdir.
2- Progeria: 80 yashindaki ushaq sindromu
Progeriaya bir ushagin genetik shifresindeki kichicik, sade bir qusur sebeb oLa biLer amma dagidici ve heyatini deyishdiren neticeLendirere getirib chixarar.
OrtaLama oLaraq, bu xesteLikLe dogan bir ushaq 13 yashinda oLmush oLacaq. BedenLeri normaL yashLanma muddetine gore daha suretLi yashLandigi goruLduyu kimi umumiyyetLe erken sach tokuLmesi, urek xesteLiyi, arashdiriL sumukLer ve artritisi ehtiva eden fiziki ifade ediLer inkishaf etdirerLer. Progeria nadir goruLen bir xesteLikdir. Dunyada yaLniz bu xesteLiye sahib yashayan 48 insan var. Bunun yaninda, 5 ushagi bu xesteLiye sahib bir aiLe vardir.
3- Qurd adam Sindromu: Qurd İnsanLar
2 yashindaki Abys DeJesusun uzunde tukLer chixdiginda, hekim veziyyetinin Qurd adam Sindromu oLaraq biLinen


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7220 / 800