canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bu nedir oğlum?

80 yaşına çatmış yaşlı ata ile onu ziyarete gelen 45 yaşında ve hörmetli bir işi olan oğlu salonda otururdular . Uzun söhbet etdikden sonra oğlu susmuş artıq getmek isteyirdi. O anda üzerinde oturduqları divanın yanındakı pencerenin pervazına bir qarğa qondu. Yaşlı ata qarğaya gülümseyerek bir az baxdıqdan sonra oğlundan soruşdu:

'Bu nedi oğlum?

Oğlu çaşmış cavablandırdı:
'O bir qarğadı ata.'

Yaşlı ata qarğaya bir az daha baxdıqdan sonra yene soruşdu:
'Bu nedi oğlum?
Oğlu daha da çaşmış yene cavablandırdı:
'Ata o bir qarğadır'

Qarğa hele pervazda komik hereketlerle başını sağa sola çevirir , başını yan yatırdır , havaya baxır , sonra başını yene onlara çevirirdi. Yaşlı ata üçüncü defe soruşdu:

Bu nedi?

Oğulunun çaşqınlığı sebirsizliye dönmüşdü:
'O bir qarğadı ata üç oldu soruşursan. Meni eşitmirsenmi?

Yaşlı ata dördüncü defe de soruşduqda oğlunun sebri daşdı ve sesini yükseltdi:
'Ata bunu niye edirsen? Tam dörd defedir onun ne olduğunu soruşursan sene cavab verirem ve sen hele soruşmağa davam edirsen. Sebrimi yoxlayırsan?

Atası üzünde hele bir gülümseme göründü yene . Içeri otağa getdi ve elinde bir defterle döndü. Bu bir xatire defteri idi. Oturdu . Sehifelerini qarışdırdı ve axtardığını tapdı. Sevgiyle gülümsemeye davam ederek sehifesi açıq bir veziyyetde defteri oğuluna uzatdı ve o sehifeni oxumasını söyledi.

Sehifede yazılmışdı:

'Bu gün 3 yaşındakı kiçik balamla salondakı divanda oturarken yanımızdakı pencerenin pervazına bir qarğa qondu. Oğulum tam 23 defe onun ne olduğunu soruşdu. 23-cü defe soruşanda da ona sevgiyle sarılaraq onun bir qarğa olduğunu söyledim. Narahat olmaqmı ? Xeyr ! Onun sualını günahsızca tekrar edişi içimi sevgiyle doldurdu.


Uşaq vaxtı biz böyüklerden soruşaraq öyrenirik. Vaxt gelir onlar bizden nese soruşurlar. Onlara eyni semimiyyetle cavab vermeliyik. Yoxsa hekayedeki kimi davranmamalıyıq!!!


Şerhler:
__NeZaMeNiMiY__ [OFF] (26.06.2014 / 03:39)
....
Bumer94 [OFF] (08.08.2013 / 01:06)
cox qeweng hekayedi
eli_x5 [OFF] (09.05.2011 / 19:01)
Cox yaxci sohbetdi. 1ci meqale idiki buvaxta kimi xowuma galdi. Halaldi
»Sevgi Hekayeleri
»Sevgi Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 46