canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Oxu ve heyretlen

V.Harvey qan dövranı haqqında kiçik kitabçası üzerinde düz 13 il işlemişdir.


*N.Kopernik öz traktatını yaratmağa otuz ilden çox vaxt serf etmişdir.


*İ.Nyuton öz ideyalarını beşeriyyete bildirmeye qerara alana qeder onların haqqında 20 il etraflı düşünmüşdür.


*Firdovsi özünün «Şahname» eserine 30 il serf etmişdir.


*Ç.Darvin özü haqqında bele demişdir: «Men oxuduğum ve konspektini tutduğum cürbecür kitabların siyahısını nezerden keçirende öz emekseverliyime meettel qalıram.


*Höte «Faust» eserini 7 ile yazmışdır.


*Sirri Sekkati Hezretleri etrafına yığışanlara sebr haqqında behs ederken bir eqreb onu bir neçe defe çaldı. O, ise buna heç bir ehemiyyet vermedi. Ondan bunun sebebini soruşduqda o, bele cavab verdi: «Sebrden behs etdiyim bır halda sebr etmemekden qorxdum.»


*XII esrde ispanlar Piriney yarımadasını ereblerden azad etmek üçün mübarize apararaq, qalib geldiler. Kordova şeherinin başçısı ereb Eh Mensur son nefesedek vuruşmağı qerara alır. Lakin meğlub olur. O, islam dininden dönür ve xristian dinini qebul edir. İspan kralı onu hörmetle qarşılayır ve herbi rütbe verir. Bir neçe gün sonra Eli Mensur xestelenir. Sonra melum olur ki, Eli Mensur özünü taun xesteliyi ile yoluxdurur ve bu yolla ispanlardan intiqam almışdır.


*Key Xosrov (e.e 558-529) Babilistana yürüşü zamanı Hind çayını keçmek isterken sel onun sevimli atlarından birini aparır. Bundan berk qezeblenen şah emr verir — çayı o qeder dayaz elesinler ki, hetta qadınlar bele ondan çirmelenmemiş keçe bilsinler. Belelikle, qullar bütün yay erzinde qazıb çayı 360 kanala bölürler.


*«Batil din ve ideologiyaları niye göre derinden öyrenmeye ehtiyac yoxdur» — deye türk yazıçısı Mehmed Salahdan soruşduqda, o, bele cavab vermişdi: «Bir yemeyin xarab olmasına emin olmaq üçün onu sona qeder yemeye ehtiyac yoxdur.»


*«Dünya öküzle balığın üzerindedir» hedis-şerifinin hansı menada söylendiyi bilmeyen bir adam Osman Demirçiye: «Hocam, dünyanın altında öküz var deyirler, bu


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
*_~HeYaT_QiSa~_* [OFF] (15.03.2011 / 11:54)
heyretlenmedim
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7217 / 985