canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Azerbaycan falları

Balığın çanaq sümüyünü övlad gözleyen gelinin oğlu ve ya qızı olacağını bilmek üçün iki barmağın ortasından atırlar. Arxası üste düşerse, qız, üzüüste düşerse oğlan olacağı gözlenilir.

İtkin olan zaman, onu tapmaqçın eleye qaysının iki ucunu sancıb, fırlardırlar. Itkinin kim terefinden olduğunu bilmek üçün şübhelendiyin adamın adını çekirsen. Eger elek fırlanarsa, bi iş hemin adam terefinden olub.
Fırlanmazsa demek o günahkar deyil.

Qorxan adamın başının estünde erimiş qurğuşunu onun qarşısındakı qabın içindeki suya tökürler. Adam neden qorxubsa onun şekili suyun içinde formalaşır.

Ilin axır çerşenbe günü niyyet tutub bağa getmek lazımdır. Bağdan bir çenge ot qırırsan. Niyyet düzdürse, süheresi gelib görürsen ki, qırdığın otlar uzanıb evvelki kimi olub.


Ilin axır çerşenbe gecesiüreyinde niyyet tutursan. Bağda bir daşı qaldırıb altını temizleyirsen. Niyyetin hasile çatandan sonra, gelib daşın altına baxırsan. Görürsen ki, daşın altında ot bitib.

Ilin axır çerşenbe axşamı ana uşaqlarının başından tük qırır ve axar suya atır. Bir qab hemin yerden su götürür ve uşaqlarının üstüne çileyirsen. Guya ki, bu su temizlik, sağlamlıq, paklıq getirir. Hemin ili uşaqlar xestelenmir.

Yumurta ve karandaşlar
Axır çerşenbe günü ağacın altına bir yumurta, iki qara ve qırmızı karandaş qoyulur ve arzu tutulur. Seher hemin yumurtanın üstünde xett olur. Eger qırmızı karandaşla xett çekilibse, arzu yerine yetir eger qara çekilibse yerine yetmeyecek.

Sevgilinin adı
Paltara sap ilişende onu burub şehadet barmağına dolaya-dolaya elifba sırası ile herfleri sadalayırlar. Hansı herfi deyende sap dolanıb qurtarırsa, sevgilinin adı o herfle başlayacaq.

Alma falı
Axır çerşenbede alma yeyirler, gece ise hemin almanın toxumlarını sayırlar. On eded toxum denesini yastığın altına qoyub, yatırsan ve yuxuda qismetini görürsen.

Xeyir-Şer
Üreyinde bir niyyet tutursan ve namelum sayda çöpleri düzüb, “xeyir”, “şer” deyib sayırsan. Eger axırıncı çop “xeyir” olarsa,


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7344 / 1119