canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ölüm

Hind filosofu Vivekananda bele hesab edirdi ki, ölüm zeifliyin bir ifadeçisidir: Zeifin ne bu dünyada, ne de başqa dünyada yeri yoxdur. Zeiflik – ölümdür, - deyirdi Vivekananda.
Sokratın öz ölümü erefesinde son defe etdiyi söhbeti xatırlayın. Bu söhbet Fedonda tesvir edilir. Sokrat ölüm ayağında etiraf ve beyan etdi ki, o, felsefenin teyinatını her şeyden evvel insanın özünü ölüme hazırlamasında görür. Transsendental dünya duyumun daşıyıcısı olan Sokrat üçün bu heç de tesadüfi deyildi. Sokrat qedim yunan felsefesinde transsendental istiqametin en mühüm helqelerinden biri idi ve Sokratın siyasi mülahizeleri de ele transsendental dünya duyumun üzerinde köklenmişdi.


Aforizmler ve hikmetli sözler


İnsanlar ölerken birdefelik ölmürler, tamam yox olmurlar, ne qeder ki onları xatırlayan, onların seslerini, sifetlerini yaddaşında saxlayan adamlar durur, bu ölenler de hele yaşayırlar - fikirlerde, xeyallarda, tesevvürlerde. Anar (yazıçı)
Ölecek adama dava-derman xeyir vermez. Yusif Balasaqunlu
Adem övladının heyatı çiçek üzerindeki şeh damlasıtek yuvarlanaraq yox olur. Budda
Ölüm var ki, heyat qeder deyerli,
Heyat var ki, ölümden de zeherli. Hüseyn Cavid
Menim bir qorxum var,o da ömrümün çox uzun süreceyi ve cırıq bir xalça kimi daha heç neye yaramayacağı qorxusudur. Tomas Cefferson
Men ele doğulduğum gün öldüm. İmam Eli
Ölmek doğulmaqdan çetin deyil. Anatol Frans
Ölmüş adam günahdan azad olunmuşdur. İncil
Doğulmaq ölmek üçündür. Mehemmed Peyğember
Ölmek haqqdır (Azerbaycan Atalar sözü)


Şerhler:
Prikolash [OFF] (03.11.2011 / 14:07)
Qedim zamanlarda cellad mehbusun boynunu vurduqdan sonra kesilmiw bawi eli ile havaya qaldirirdi.Ona gore yox ki xalq kesilmiw bawi gorsun,ona gore ki kesilmiw baw son defe xalqi gorsun cunku insan oldukden 5 saniye sonra würu itir.
DikTaToR [OFF] (18.03.2011 / 23:09)

DikTaToR [OFF] (18.03.2011 / 23:09)

»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7344 / 1085