canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
GIZLEDILMIS HEQIQETLER

İngliteredeki Manchester Universiteti Jodrell Bank Astrofizik Merkezi terefinden Aya addım atmanın 40. ildönümü şerefine neşr etdiyi daha evvel bildirilmemiş qeydler maraqlı bir hadisenin ortaya çıxmasına getirib çıxardıb.
40 il sonra melum olub ki ilk defe aya geden ABŞ deyil,Rusiya kosmik gemisi olub.
Demeli hadise bele olub.İyul 1969-da Çeşirede olan Jodrell Resedxanasındakı teleskoplar, Amerikalıları Ay sethine daşıyan Eagle Lander kosmos vasitesini izleyirdiler. Astronom Sir Bernard Lovell de kosmosun bu bölgesinden gelen telsiz neşrlerini dinlemekde idi. Jodrell bu anda Sovetlere aid Luna 15 adlı insansız kosmos gemisine bağlanır ve izlemeye başlayır. Luna 15-in vezifesi Ayın sethinden nümuneler götürerek, amerikalılardan evvel dünyaya dönmek idi.
Jodrellin bu güne qeder gizli qalmış qeydleri, Rus kosmos vasitesinin Ayın orbitinde dönerken 21 İyulda saat 15.50-de Ay sethine çatdığını ve aya çarparaq mehv olduğunu ortaya qoydu. Yeni Rus kosmos vasitesi amerikalıların aya addım atmasından bir neçe saat evvel Ay sethine çatmış ve orda çarparaq mehv olmuşdu.
Qeydlerde Jodrell Resedxanasının qurucusu Sir Bernardın arxa plandakı sesi de eşidilir.Astronom, Luna 15-in orbitinin ABŞ-ın eniş sahesine doğru yaxınlaşdığını ifade edir. Daha sonra da, Moskvadakı bir qaynaqdan kosmos vasitesinin Aya eniş edeceyi öyrenilir.Jodrellin idare otağındakı insanların sesleri de qeydlerde duyulor. Otaqdakılar, Luna 15-in çarpmadan evvelki son deqiqelerinde "Enir" "Çox süretli enir" deye qışqırırlar.


Şerhler:
Magistr161 [OFF] (23.03.2011 / 13:36)
ewitmemiwdim,tesekkur
HOSTveMEN [OFF] (18.03.2011 / 23:45)
twk!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7213 / 1131