canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yuxu haqqında

Yuxu insan heyatında en önemli sakitleşdirici tesiri olan yorğunluqdan ruhu xilas eden real heyatdan müveqqeti ayrılıqdır. 8 ve ya 10 saatlıq yuxu insanı enerji dolu olacağına zemanet vermez. İnsan az yataraq da daha çox işler göre biler, daha uğurlu neticeler göstere biler. Fakt olaraq qeyd edek ki, alimler, elm xadimleri günde yalnız 4 saat yatırlar ve bunu qarşılığında uğurlu fealiyyet gösterirler. Daha çox yatmaq daha çox yorğunluğu hiss etmekdir. Az yatmaq neyise etmeyine şans yaradır.

İnsan en çox yuxusuz 18 gün, 21 saat, 40 deqiqe ayaqda dura bilir.

10-15 deqiqe müddetinde yataqda yuxuya getmek normal insanlar üçün xarakteristikdir. Gösterilen müddetden tez yuxuya geden çox yorğun, gec yuxuya gedenler ise yuxu çatışmazlığından eziyyet çekenlerdir. Hesablamalara göre yeni doğulan körpeler üçün birinci ilde 400 saatdan 750 saatadek yuxu saatı serf olunur.

Bir çox alimler düşünürler ki, yuxuya geden insanın 10 deqiqeden sonra göz qapaqları bağlanır görme qabiliyyeti itir ve bu proseslerden sonra beyin yatmış olur (bezen buna beyinin müveqqeti ölümü de deyilir), eks halda eger insan yuxuya gederken gözü yarı açıq veziyyetde sanki etrafda baş verenleri eyani olaraq göre bilirse bu beynin yatmamasıdır. Yatan beyin oyanarken şeffaf ve temiz olur.

Ecnebi alimler terefinden aparılmış bir sıra müşahidelerin içerisinde birini nezerinize çatdırırıq: Esgerler üzerinde aparılmış tedqiqatlar gösterib ki, esgerler 30 saat yatmadan ayaq üste dura bilerler, lakin bu müddetden sonra onlar halsızlıq, baş gicellenmesi, göz bebeklerinin şişmesi ile neticelenen hallarla üzleşecekler. Bundan sonra yatma müddeti ise 24 saata çeke biler. Yuxudan oyanan esgerin normal heyata qayıtması şübhesizdir.

Yeniyetme insanlar üçün 10 saatlıq yuxu, 25-55 yaş arası insanlar üçün 8 saatlıq yuxu alimlerin ferziyyesidir.

Bezi tedqiqatlar gösterir ki, kişilerden ferqli olaraq daha çox depressiyaya meruz qalan qadınların depressiya müddetinde yuxu getirici hebler qebul edib derin


[1] 2 >>

Şerhler:
DikTaToR [OFF] (13.04.2011 / 23:55)

»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7338 / 1196